Jan Tratnik: Hvala vsem!

Jan Tratnik: Hvala vsem!
24.05.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Jan Tratnik ima za sabo težko nedeljo. Zaradi padca in bolečin v kolenu. A tudi lepo nedeljo. Po zaslugi številnih gledalcev.

"Danes smo bili v Sloveniji in vzdušje je bilo res neverjetno! Ob taki podpori sem kar malo pozabil na bolečino. Rad bi se zahvalil vsem navijačem - še posebej tistim, ki ste prišli ob progo. Bilo je res nepozabno! Hvala vam!"

"Če bo priložnost, jo bom poskušal izkoristiti. Vem pa, da bom moral dati vse od sebe za ekipo. V vsakem scenariju bom moral dati vse od sebe," je na startu nedeljske etape za RTV Slovenija dejal Jan Tratnik. Vedel je, da ga na domačih cestah čaka lep sprejem:

"Sem kar malo nervozen. Sem slišal, da je kar pol Slovenije tam in komaj čakam, da vidim to." Komaj je čakal, da bo po cestah, po katerih pozimi veliko trenira tokrat tudi dirkal. A takoj po startu je bil udeležen v množični padec. Upov na uspešen pobeg je bilo konec.

"Smola, udeležen sem bil v tem hudem padcu. Imam otečeno koleno. Od starta ni izgledalo dobro. Moral sem do zdravnika. Potem, ko je bil na cesti cel kaos, enostavno ni bilo prave moči in sem upal, da bo bolj umirjena etapa, ker me je tako bolelo." Do padca je po vsej verjetnosti prišlo tudi zaradi zares hude borbe za sodelovanje v pobegu. To je bila namreč ena izmed zadnjih podobnih priložnosti na tej dirki:

"Najprej od starta smo imeli veter v hrbet in je šlo tudi blizu 70 kilometrov na uro. Pet pozicij pred mano sta dva kolesarja zapela in to se je zgodilo v trenutku in nas je kar veliko padlo. Imel sem srečo, da se ni še kdo od zadaj zaletel vame. Sem tako samo poletel čez par kolesarjev. Zaenkrat kaže, da je samo hud udarev v koleno. Bomo pa videli po pregledih, kaj to pomeni." Kljub vsemu je stisnil zobe in nadaljeval po slovenskih cestah.

Čez Gornje Cerovo je lahko užival ob številnih slovenskih navijačih. "Rad bi se zahvalil vsem. So tudi navijači naredili, da me ni tako bolelo več,” je dejal v cilju, na spletni strani facebook pa zapisal: "Danes smo bili v Sloveniji in vzdušje je bilo res neverjetno! Ob taki podpori sem kar malo pozabil na bolečino. Rad bi se zahvalil vsem navijačem - še posebej tistim, ki ste prišli ob progo. Bilo je res nepozabno! Hvala vam!"

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ