Jan Tratnik: Na boljši dan, kot v zadnjih dveh poskusih

Jan Tratnik: Na boljši dan, kot v zadnjih dveh poskusih
24.09.2020 AVTOR: DZ, foto: Rok Bukovec / Jan Tratnik

"Konkurenca bo svetovna, saj gre za svetovno prvenstvo," je z nasmehom dejal Jan Tratnik, jutri med člani edini slovenski predstavnik na SP v vožnji na čas.

Jan Tratnik si je v sredo ogledal traso vožnje na čas na svetovnem prvenstvu v Imoli. V petek se bo na pot podal ob 15:33. Prenos kronometra bo tudi na TV Slovenija. Vožnja na čas bo za svetovna prvenstva kratka, kolesarji bodo morali premagati slabih 32 kilometrov. Dodatno oviro pa predstavlja veter.

"Če ne bi bilo močnega vetra, potem ta rahlo hribovita trasa ne bi imela toliko vpliva. Danes je recimo od starta proti obratu pihal nasprotni veter. Potem pa veter v hrbet," je pojasnil Tratnik in izpostavil, da naj bi se v petek veter še okrepil:

"V petek naj bi pihalo kar 50 km/h. To pomeni, da bo veter vsaj polovico proge zelo otežil. Potem pa je vprašanje, katere prenose voziti. Gleda na to, kar sem videl, mi je proga všeč. Ne morem se pritoževati."

Seveda je Tratnik najboljša izbira, potem ko je postalo jasno, da bi se Primož Roglič in Tadej Pogačar po napornem Touru težko pripravila na tako specifično disciplino, predvsem pa potrebujeta sleherni dan premora pred cestno preizkušnjo:

"Selektorju sem že omenil, da imata prednost onadva. Že na državnem sta bila prvi in drugi. Sem sam povedal, da morata onadva prva povedati. Sicer pa sem oba kronometra, na evropskem prvenstvu in na dirki Tirreno-Adratico dobro odpeljal. Vse pa je bilo v sklopu priprav na Giro. Po Tirrenu sem si nekoliko spočil, in mislim, da so noge boljše. Fizično se bolje počutim."

Seveda upa, da se mu ne bosta ponovila kronometra v z zadnjih dveh svetovnih prvenstev, ko mu nič ni šlo po željah: "Tukaj imam dva cilja. Prvi je, da bom imel boljši dan kot v zadnjih dveh letih. Da bo šlo vse v redu. Če bo ta del načrt izpolnjen, bom videl že po petih minutah. Potem se bom lahko lotil drugega dela načrta. To je ponoviti dosežek iz Bergna."

Tam je zasedel deseto mesto, medtem ko je Primož Roglič osvojil srebrno medaljo. Seveda pa bo tudi letos konkurenca nadve močna. Resda ne bo Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča, bo pa naslov branil Rohan Dennis. Ob 15:54 se bo na pot podal kot zadnji. Med favorite spadajo še Wout Van Aert, Tom Dumoulin, Filippo Ganna, Remi Cavagna, Alex Dowsett, Stefan Kung, Victor Campenaerts, Geraint Thomas, Mikkel Bjerg …



Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ