Januarski program dirk

Januarski program dirk
04.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Januar bo s tekmovalnega vidika že predstavljal resen uvod v pestro nadaljevanje. Seveda se vse začne v toplejših krajih. Sezono med elito bo med drugimi začel tudi Tadej Pogačar.

Januarja bosta na sporedu že dve World Tour dirki. Najprej etapna dirka Santos Tour Down Under v Avstraliji. Ta se bo začela 15. januarja in končala 20. januarja. Zmago bo branil Daryl Impey, vrača pa se tudi predlanski zmagovalec Richie Porte. Prihaja tudi Rohan Dennis, ki je dirko dobil leta 2015, pa trikratni svetovni prvak Peter Sagan. Vrača se domači adut Caleb Ewan, tokrat v dresu moštva Lotto Soudal. Kot je to potrdil že v začetku decembra, bo tam sezono začel novinec med elito Tadej Pogačar, sicer član moštva UAE Team Emirates.

Startna lista še ni povsem znana. Sedmerico kolesarjev je potrdilo že pet ekip: Jumbo Visma, Movistar, Katjuša Alpecin, Trek Segafredo in Lotto Soudar. Omenimo še kolesarje, kot so Tom Jelte Slagter, Michael Woods, Pierre Latour, Diego Ulissi, Domenico Pozzovivo, Elia Viviani, Sven Erik Bystrom, Michael Valgren, Jay McCarthy, Luis Leon Sanchez, Alex Dowsett, George Bennett, Robert Gesink, Wout Poels … V Avstraliji bo 27. januarja še enodnevna dirka World Toura Cadel Evans Great Ocean Road Race. Lani jo je dobil Jay McCarthy pred Elio Vivianijem in Darylom Impeyjem.

Omenimo še etapno dirko prve kategorije po San Juanu. Tam vedno nastopajo nekateri vrhunski kolesarji, ki si želijo nekoliko mirnejšega, a vseeno tekmovalnega januarskega začetka. V osmih dneh bodo prevozili sedem etap. Po četrti je na poredu celo prost dan. Lani je zmagal Oscar Sevilla, predlani pa Bauke Mollema. Letos naj bi na start med drugimi prišli tudi: Nairo Quintana, Julian Alaphilippe, Richard Carapaz, Tiesj Benoot, Jens Keukeleire, Giovanni Visconti, Sam Bennett in mladi, najmlajši med elito Remco Evenepoel, ki je bil še lani mladinec.

Januarski spored dirk
DP Avstralije, kronometer: 4.1.
Santos Tour Down Under (2. WT): 15.1. – 20.1.
Vuelta a San Juan (2.1): 27.1. – 3.2.
Cadel Evans Great Ocean Road Race (1. WT)

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ