Tadej Pogačar: “Upam, da je še kaj prostora za napredek”

Tadej Pogačar: “Upam, da je še kaj prostora za napredek”
03.12.2018 AVTOR: DZ

“Gledamo naprej, na dirke World Toura. Upam, da je še kaj prostora za napredek,” je pred prihajajočo sezono dejal Tadej Pogačar, ki odhaja v UAE Team Emirates.

Tadej Pogačar se zdaj že zelo resno pripravlja na prestop med elito. Dres moštva Ljubljana Gusto Xaurum bo nosil samo še do konca leta, potem pa se bo pri komaj 20 letih podal med elito – torej v World Tour, saj je postal član enega izmed najbogatejših moštev UAE Team Emirates. “Z ekipo sem bil dvakrat na pripravah in jo že poznam. Še bolje se bomo spoznali decembra na novih pripravah. Mislim, da sem se že dobro vključil v to. V ekipi je veliko zvezdnikov, kar je za mladega kolesarja zelo doro, saj se lahko prav od njih veliko naučim,” je na ciklokrosu v Podskrajniku pri Cerknici dejal Tadej Pogačar.

Kljub temu, da je priprave na novo sezono šele začel, se je že odločil, da nastopi na domači dirki: “Ob koncu sezone že tako treniramo tudi druge športe, se razgibavamo. To je dobra priložnost, da nekaj novega poskusimo. Za trening je to dobra stvar, pa še super družba. Ciklokrosa se res rad udeležim, pa čeprav zdaj treniram šele dobra dva tedna, pa še to bolj na nizkih intenzivnostih. Tu pa je skoraj ena ura na vso moč, tako da se mi pomanjkanje treninga na vso moč kar pozna.” Na koncu je bil drugi v absolutni konkurenci, saj je bil na dirki najboljši Matej Kravos. Pogačar pa je osvojil naslov prvaka v članski kategoriji.

“Vsakega rezultata sem vesel in vsak dosežek tudi nekaj uvrstim. Tudi ta zmaga na državnem prvenstvu mi nekaj pomeni, vendar pa bolj v smislu druženja, pa tudi v tem, da nekaj novega poskusim.” In tako poskuša pred prestopom še napredovati. V zadnjih dveh sezonah – pa čeprav sta to bili prvi dve sezoni med mlajšimi člani – je že blestel. Letos je dirko po Sloveniji končal na četrtem mestu in še drugič zapored v beli majici najboljšega med mladimi kolesarji. Dobil je dirko Miru, predvsem pa Tour de l’Avernir, ki velja za nekakšen Tour de France za mlade kolesarje.

“Te zmage in lepe uvrstitve mi bodo vedno stale v spominu tukaj v domačem klubu, vendar pa se zdaj ne gleda več toliko nazaj. Gledamo naprej, na dirke World Toura. Upam, da je še kaj prostora za napredek,” je še dodal Pogačar. Sezono bo začel že zelo zgodaj, že na uvodni World Tour dirki v Avstraliji. Prvi del sezone pa bo zaključil z dirko po Romandiji, kar pomeni, da bo že v krstni sezoni nastopal na številnih dirkah najvišje ravni. Pogačar se bo v ekipi pridružil Janu Polancu. Pri ekipi so se okrepili s sprinterjem Fernandom Gavirio. Omenimo pa lahko še kolesarje, kot so Dan Martin, Diego Ulissi, Alexander Kristoff, Fabio Aru ... 

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ