Je to prihodnost kolesarskih računalnikov? (VIDEO)

Je to prihodnost kolesarskih računalnikov? (VIDEO)
24.12.2015 AVTOR: Nejc Grilc
SpeedForce je predstavil kolesarski računalnik, ki je integriran v krmilno oporo in hkrati ponuja celo paleto pametnih funkcij.
Gre za koncept SpeedForce kitajske izdelave, ki pa na prvi pogled deluje naravnost izjemno. V bistvu gre za na videz povsem običajno aerodinamično krmilno oporo, kakršne lahko najdemo na kolesih Look, le da ima krmilna opora še funkcije kolesarskega računalnika.

Dizajn je zelo lep, na spletni strani Indiegogo pa so v le nekaj dneh za dvakrat presegli zastavljeno mejo zbiranja denarja, vseh 200 računalnikov SpeedForce po znižani ceni pa prodali. Zdaj so na voljo le še po regularni ceni 179 dolarjev, kar je še vedno skoraj prelepo, da bi bilo res, saj bi za podobne funkcije pri kakšnem od konkurenčnih proizvajalcev plačali vsaj dvakrat več.

uploadedKakšne funkcije ima SpeedForce vam bo predstavil video, omeniti pa je potrebno, da sistem še zdaleč ni popoln. Problemi bodo nastali, ker zaenkrat ponujajo le eno dolžino krmilne opore, zato jo kolesarji ne morejo prilagoditi svojim željam glede nastavitve kolesa. 

V začetku naslednjega leta bodo prvi naročniki dobili svoje SpeedForce in takrat bomo lahko videli, kako se sistem obnaša v praksi. Več o tem si lahko preberete tukaj.

SpeedForce - the first fully integrated cycling computer launch on Indiegogo from Yumeng Zhang on Vimeo.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ