Jumbo Visma: O Rogliču, Kruijswijku in Ineosu

Jumbo Visma: O Rogliču, Kruijswijku in Ineosu
20.08.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Merijn Zeeman je v enem izmed intervjujem izrazil presenečenje nad izborom ekipe Ineos ... povedal pa je tudi nekaj o okrevanju dveh kapetanov: Roglič in Kruijswijk.

Iz ekipe Ineos so mnoge presenetili z odločitvijo, koga pošljejo na dirko po Franciji. Iz ekipe sta izpadla Chris Froome in Geraint Thomas, ki preprosto nista pokazala dovolj dobre pripravljenosti. So pa v ekipo uvrstili zmagovalca dirke po Italiji Richarda Carapaza.

"Običajno bi lahko rekel, da zaradi izločitve Frooma in Thomasa, ki sta vrhunska kolesarja ne bodo tako močni, vendar pa imajo veliko širino in tako lahko v ekipo uvrstijo zmagovalca Gira, ki sicer na Touru letos ne bi nastopil. Zato menim, da imajo zelo močno ekipo. Sicer me je odločitev presenetila, a zamenjavi za Frooma in Thomasa sta izjemni," je priznal Merijn Zeeman.

Nizozemec je eden izmed vodilnih mož pri Jumbo Vismi in je poudaril, da se bo Ineos ravno tako lahko boril za rumeno majico, saj bodo zdaj očitno vse stavili na Egana Bernala, lanskega zmagovalca Toura:

"Seveda bo odvisno od taktike. Mi smo bili pripravljeni na nasprotnika s tremi kapetani, zdaj pa bodo najbrž vse posvetili Bernalu. Seveda se bo zdaj strategija spremenila. Najprej bomo morali videti, kako nameravajo dirkati. Seveda nam ne bodo povedali, a videli bomo, kakšni vlogi bosta imela Sivakov in Carapaz. Bo res vse posvečeno Bernalu, ali pa nameravajo dirkati z več kapetani? To bomo videli med dirko."Če se pri Ineosu ukvarjajo s slabo pripravljenostjo nekaterih kolesarjev, na katere so veliko stavili, pa se pri Jumbo Vismi po sijajnih predstavah ukvarjajo s poškodbami. V sobotni etapi na dirki po Dofineji sta padla tako Steven Kruijswijk, ki je zaradi poškodovane rame takoj odstopil, kot Primož Roglič. Roglič je kot vodilni v skupnem seštevku etapo končal, a v naslednji, zadnji etapi ni startal.

"Primožu gre dobro. Seveda si mora še opomoči, vendar pa smo glede njega optimistični," je dejal Zeeman. O Kruijswijku pa: "Vse bo odvisno od prihajajočih dni. Steven je res hudo padel. Še vedno ga vse boli, čuti rane in tudi bolečine v ramenu. Poskuša trenirati in pazi na počitek. Vsak dan smo v stiku in pričakujem, da se bomo ta vikend odločili." Zeeman je še dodal, da imajo pripravljen tudi rezervni scenarij, vendar:

"Bomo o tem govorili interno, iz spoštovanja do Stevena in kolesarjev, ki bi ga lahko nadomestili." Zeeman je zgolj še potrdil, da med “rezervnimi” kolesarji ni lani na Touru odličnega Laurensa De Plusa. Ta bi moral lesto sicer nastopiti na Touru, a ga je zamenjal George Bennett. De Plus pa si po zdravstvenih težava še ni opomogel: "Še vedno ima težave. Počasi se stanje izboljšuje, vendar pa vsekakor ni pripravljen za start. Zagotovo bi bil najboljša izbira, vendar si še ni opomogel. Upamo, da bo na Giru."Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ