Jure Golčer kot prvi Slovenec najboljši v Izoli

Jure Golčer kot prvi Slovenec najboljši v Izoli
28.02.2016 AVTOR: D. Z.
Jure Golčer je dobil dirko za VN Izole. Po dolgem pobegu je premagal Markusa Eibeggerja in Markusa Freibergerja.

156 km dolga preizkušnja
Pa se je začela tudi sezona dirk v Sloveniji. Če se v tujini začenjajo že znamenite klasike, pa smo v Sloveniji že tretje leto zapored priča obmorskemu začetku. Na sporedu je bila tretja dirka za VN Izole. Organizatorji so imeli tudi tokrat sladke skrbi, saj se je prijavilo preveč ekip in so jih morali 15 zavrniti. Tako so bili na startu kolesarji iz 27 ekip.

Tudi iz vseh štirih slovenskih. Predstavili so se kolesarji Adrie Mobila, Radenske iz Ljubljane, Save iz Kranja in ekipe Grege Boleta. Dežja, ki je vseskozi grozil ni bilo, zato pa je veter odigral še kako pomembno vlogo. Kolesarji so se ob poldne podali na 156 kilometrov dolgo preizkušnjo, ki se je že lani izkazala za še kako zahtevno. Tudi zato, ker je na sporedu na začetku sezone in vsi še niso v pravi formi.

Golčer v dolgem pobegu
Že od začetka je prišlo do številnih napadov, a dolgo nismo videli pravega pobega. V drugem 33 km dolgem krogu pa se je v ospredju vendarle izoblikovala manjša skupina ubežnikov, ki si je uspela privoziti manjšo prednost pred glavnino. Med temi je imela Adria Mobil dva predstavnika. Edini Slovenec med ubežniki je bil Jure Golčer, ki je prav pred letošnjo sezono prestopil v novomeško ekipo.

Pomagal pa mu je Radoslav Rogina. Najprej je ta skupina štela osem kolesarjev, potem pa je na razgibani trasi prišlo do selekcije tudi med ubežniki. V zaključku je ostala še četverica. Na zadnjih treh krogih, dolgih po sedem kilometrov, se je glavnina ubežnikom približala na manj kot minuto zaostanka. A ujeti jih ni mogla. Sledil je sprint.

Zmage pa se je veselil Jure Golčer. Drugi je bil Markus Eibegger, tretji pa Markus Freiberger. Rogina je bil četrti. Glavnina je zaostala za 35 sekund. Sprint za peto mesto pa je dobil František Sisr. Jan tratnik je bil deseti, Matej Mugerli 12., Rok Korošec 15., Gašper Katrašnik 19. in sicer Hrvat v dresu Radenske Bruno Maltar 20.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ