Jutri pred Lauro Šimenc premierni slovenski nastop na virtualnem svetovnem prvenstvu

Jutri pred Lauro Šimenc premierni slovenski nastop na virtualnem svetovnem prvenstvu
17.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Zwift

V soboto zvečer bo na platformi Zwift potekalo UCI svetovno prvenstvo, prvič tudi s slovensko udeležbo. V ženski konkurenci bo dirkala Laura Šimenc v novem formatu, sestavljenem iz treh krajših dirk.

Svetovno prvenstvo v virtualnem kolesarstvu bo vnovič potekalo na platformi Zwift, dirke se bodo jutri začele ob 19:15, v moški in ženski konkurenci bo skupaj tekmovalo skoraj 200 kolesarjev in kolesark. Med moškimi prednjači Victor Campenaerts, v ženski konkurenci pa bomo najbolj pozorni na Lauro Šimenc.

Šimenčeva si je nastop zagotovila na kvalifikacijski dirki in bo tako postala prva Slovenka v zgodovini, ki bo del svetovnega prvenstva. Priprave na SP so potekale po načrtih, zdaj pa je pred Gorenjko zahtevna preizkušnja, da se pomeri z najboljšimi tekmovalkami v virtualnem kolesarstvu na svetu.

Dirka bo sestavljena iz treh delov: Punch, Climb and Podium. Več o formatu si lahko preberete tukaj.

Nastop Laure Šimenc in ostalih tekmovalcev in tekmovalk boste lahko spremljali v prenosu v živo na YouTube kanalu GCN - https://www.youtube.com/@gcnracing/featured.

Povezava do štartnih list in drugih podatkov - https://www.uci.org/race-hub/2023-uci-cycling-esports-world-championships/6gdfdtO1n35TsLWXN8wYbH.

Zmagovalec in zmagovalka bosta na uradnih e-dirkah lahko nosila mavrično majico svetovnega prvaka, dobila jo bosta tudi v fizični obliki, prav tako pa najboljša dva čaka po 8000 evrov nagrade.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ