Kako poškodovan je Roglič?

Kako poškodovan je Roglič?
07.09.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Iz ekipe Jumbo Visma še niso sporočili, kako zelo poškodovan je Primož Roglič. So se pa o dogajanju na cilju razpisali nekateri mediji.

Očitno je bilo, da je precej poškodovan. Upamo, da ne preveč in bo lahko prišel do konca dirke po Španiji. Teh osem pridobljenih sekund ne odtehta poškodb, ki jih je prizadejal telesu.

Primož Roglič je po hudem padcu v samem sprintu nekako še prišel do cilja, potem pa vidno v šoku obsedel ob robu cestišča. Očitno je izgubil tudi kar veliko krvi. Okrvavljeno je imel namreč desno koleno, pa desno roko in komolec.

Dres je bil raztrgan tudi na desnem ramenu. Udarec naj bi prejel tudi v desni kolk, poškodovana pa naj bi imel tudi rebra. Kaj vse je res, ni znano, saj so zdaj iz ekipe Jumbo Visma na družabnih omrežjih zapisali samo tole: "Vse preiskave so opravili. Jutri zjutraj se bo ekipa po posvetu z zdravniki odločila, če bo Primož nadaljeval s tem bojem."

Prek družabnih omrežij se je oglasil tudi glavni mož Jumbo Visme Richard Plugge: "Kakšen borec je Primož. Wow. Spet je udaril in vsi navijači so navijali. Na žalost je hudo padec. Upam, da je vse v redu in bo lahko španskim navijačem pripravil nov šov." Po etapi Roglič ni stopil pred medije, zato pa je športni direktor Addy Engels, ki je pojasnil ozadje:

"Vedeli smo, da je to etapa za Primoža. Najprej smo razmišljali o etapni zmagi, a tudi prednost, ki si jo je privozil je bila ravno tako pomembna. Vse je šlo po načrtu, dokler ni imel Primož spet neverjetne smole v zadnjih metrih." Engels je še izpostavil, da je Roglič odlično odpeljal sam zaključek dirke:

"Njegov napad tri kilometre pred ciljem je bil izjemen. Bil je na dobri poti, da pridobi nekaj časa v primerjavi z vsemi tekmeci. Niti opazili nismo, da je Remco zaostal, ko smo napadli. Primož je šel na polno vse do cilja. A zdaj vsekakor nimamo razloga za veselje. Primož je resda pridobil nekaj časa, a je vse to plačal s hudim padcem. Očitno je bilo, da je precej poškodovan. Upamo, da ne preveč in bo lahko prišel do konca dirke po Španiji. Teh osem pridobljenih sekund ne odtehta poškodb, ki jih je prizadejal telesu."

Njegov napad tri kilometre pred ciljem je bil izjemen. Bil je na dobri poti, da pridobi nekaj časa v primerjavi z vsemi tekmeci.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ