Kako so sestavili Rogličevo kolo (VIDEO)

Kako so sestavili Rogličevo kolo (VIDEO)
03.01.2024 AVTOR: DZ, foto: Bora Hansgrohe

Specialized Tarmac SL8. Kolo, ki ga letos vozi Primož Roglič. Pri novemu opremljevalcu moštva Bore Hansgrohe SRAM-u so pripravili video, kako so kolo sestavili.

Bora Hansgrohe že vse od prihoda Petra Sagana uporablja kolesa Specialized. Tudi po odhodu Slovaka je Specialized ostal zvest ekipi. V sezoni 2024 pa je ta vseeno doživela nekaj sprememb.

Do zdaj so kolesarji uporabljali Shimanove komponente, od letos naprej pa bodo imeli na voljo opremo SRAM. To pomeni, da Roglič ne bo občutil tako velikih sprememb, saj je prav SRAM opremo uporabljal že v sezoni 2023, le da je takrat vozil kolesa Cervelo. Zdaj bo na Specializedu. Prav na kolesu te znamke je dirkal, ko je začel tekmovalno pot v Adriji Mobilu.

Pri SRAM-u so pripravili video posnetek, kako so sestavili Rogličevo kolo za sezono 2024. Govorimo o Specializedovem modelu Tarmac SL8. Sicer smo pri Jumbo Vismi videli številna eksperimentiranja, a v tem primeru so sestavili kolo s klasičnim prestavnim razmerjem 52/39 spredaj in 10/33 zadaj. Sicer pa gre za menjalnike RED eTap AXS. Obroči so Specialized Roval Rapide CLX II, sedež je S-Works Power, plašči pa S-Workd Turbo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ