Kar trije Slovenci v deseterici lestvice UCI

Kar trije Slovenci v deseterici lestvice UCI
07.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

Mednarodna kolesarska zveza je objavila novo lestvico, na kateri se je v deseterico po odličnih predstavah v Beneluksu prebil še Matej Mohorič, Tadej Pogačar pa ostaja na vrhu.

Na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (UCI) so Slovenci že nekaj časa na vrhu. Lani je bil tam Primož Roglič, ob koncu sezone ga je prehitel Tadej Pogačar, ki še vedno zanesljivo drži prvo mesto na lestvici.

Že nekaj časa, UCI posodobljeno lestvico objavi vsak torek, je tik za Pogačarjem Wout van Aert, ki mu diha za ovratnik, saj zaostaja le še za 22 točk in bo naslednji teden po koncu dirke po Britaniji skočil na prvo mesto.

Zelo zanesljivo tretje mesto zaseda Primož Roglič, Julian Alaphilippe za njim zaostaja za skoraj 700 točk, v prvi deseterici pa je po odličnem poletju tudi Matej Mohorič. Njegov vzpon po lestvici se je začel na dirki po Franciji z dvema etapnima zmagama, na dirki po Poljski je zbral kopico točk, čeprav mu je zmaga ušla, ključna za preboj pa je bila nedavna dirka po Beneluksu.



Tam je Mohorič z etapno zmago, enim drugim mestom in drugim mestom v skupnem seštevku nabral toliko UCI točk, da je pridobil kar 10 mest in je zdaj na lestvici na 10. mestu.

V točkovanju držav sprememb pri vrhu ni bilo, še vedno prepričljivo vodi Belgija, Slovenija pa je prav tako prepričljivo na drugem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ