Katjuša prihaja z njihovim junakom Gira

Katjuša prihaja z njihovim junakom Gira
14.06.2016 AVTOR: D. Z.
Katjuša je imela dva junaka Gira. Tragičnega junaka Ilnurja Zakarina in zmagovalca etape Reina Taaramaeja. Slednji prihaja na dirko po Sloveniji.

Katjuša je na dirki po Italiji vse stavila na Ilnurja Zakarina, ki se je do zadnjih etap odlično vozil in bil v skupnem seštevku med najboljšimi. Potem pa je grdo padel in si zlomil ključnico. Moral je odstopiti. Takoj naslednji dan je zablestel njegov pomočnik Rein Taaramae.

Po dolgem pobegu je dobil 20. Etapo. Eno izmed najtežjih gorskih preizkušenj na Giru, na kateri je vodstvo prevzel Vincenzo Nibali, ki se je dan kasneje veselil končne zmage. Rein Taaramae se lahko pohvali tudi z 11. mestom v skupnem seštevku dirke po Franciji leta 2011. Takrat se je boril za majico najboljšega mladega kolesarja, ki pa mu jo je na koncu odvzel Pierre Rolland.

Ilnur Zakarin je na diri po Sloveniji že blestel, saj je bil leta 2014 drugi. Zaostal je zgolj za Tiagom Machadom. Rein Taaramae pa bi lahko svoj pečati na slovenski preizkušnji pustil letos. Družbo mu bodo delali še Maksim Belkov, Vladimir Isajčev, Pavel Kočetkov, Nils Politt, Aleksander Poršev, Aleksej Cacevič in Anton Vorobjev. Vodil jih bo športni direktor Claudio Cozzi.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Sloveniji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ