Kerkez državni prvak v ciklokrosu (VIDEO)

Kerkez državni prvak v ciklokrosu (VIDEO)
26.11.2016 AVTOR: D. Z.
V Novem mestu je potekalo državno prvenstvo v ciklokrosu. V najmočnejši kategoriji je naslov osvojil Vladimir Kerkez. Masters: Dušan Hajdinjak najboljši.

V Novem mestu so še drugo leto zapored organizirali ciklokros dirko. Tokrat so prireditev obogatili tudi s tekaškim krosom. A, če omenjamo ciklokros. Tokrat so se kolesarji potegovali za naslove državnih prvakov.

Seveda so šteli samo tisti, ki so uporabljali ciklokros kolesa, medtem ko so lahko dirkali tudi z gorskimi kolesi. Proga je bila krepko razmočena in blatna, kar je kolesarjenje še dodatno otežilo. V najmočnejši kategoriji, torej v kategoriji od 19 do 40 let smo videli zelo zanimiv boj, ki ga je dobil Peter Zupančič, a član Calcit Bike Teama je dirko končal na gorskem kolesu, saj je moral med samo dirko zaradi težav s ciklokros kolesom le to zamenjati.

Tako je naslov v tej kategoriji osvojil sicer na cilju drugi Vladimir Kerkez (KD Šenčur), ki tako vodi tudi v skupnem seštevku slovenskega pokala. V tej konkurenci je drugo mesto zasedel Jernej Stibilj, tretji pa je bil Marko Pavlič (Cycling Academy). V kategoriji masters je zmagal Dušan Hajdinjak (Team Turbo), ki je bil celo hitrejši od prej omenjenega Kerkeza.

Miran Kurnik (KK Grega Bole) je bil drugi, tretji pa Bojan Ločnikar (BikeRepublic). Hajdinjak je v tej kategoriji tako ubranil lanski naslov prvaka. Najboljši med mladinci je bil član domačega kluba Adria Mobil Aljaž Jarc, a je tudi on uporabljal gorsko kolo, tako da je naslov prvaka pripadel Matevžu Govekarju (MBK SportR.si). Tjaša Sušnik (Sava Kranj) je bila najboljša v ženski konkurenci. Tim Vipavec je dobil dirko dečkov, Hana Kranjec Žagar pa dirko deklic.

Video utrinek zabeležil Črt Šuštar:

 

Značke: Ciklokros, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ