Kišerlovski: Brajkovič mi je veliko pomagal, brez njega ne bi mogel nič narediti

Kišerlovski: Brajkovič mi je veliko pomagal, brez njega ne bi mogel nič narediti
29.03.2012 AVTOR: D. Z.
Robert Kišerlovski je bil najbolje uvrščeni kolesar Astane na dirki po Kataloniji in je tako dokazal, da je iz dirke v dirko v vse boljši formi.

"Lahko sem še boljši"
"Sam sem s svojimi vožnjami zadovoljen. Noge so dobre. Mogoče sem zdaj nekoliko utrujen. Resda nisem veliko dirkal, vendar so bile te dirke, na katerih sem nastopil, zelo težke," je nekaj dni po koncu dirke po Kataloniji, kjer je zasedel sedmo mesto v skupnem seštevku, dejal Hrvat v dresu Astane Robert Kišerlovski. Po devetem mestu na dirki Pariz-Nica je tako potrdil, da je v začetku sezone zelo dobro pripravljen.

"Forma se počasi stopnjuje. Je že kar prava, čeprav čutim, da sem lahko še nekoliko boljši. Ampak, tukaj so bili vsi najboljši, najbolje pripravljeni. V etapah ga je vseskozi letelo, v eni smo prvih sto kilometrov prevozili v zgolj dveh urah in 15 minutah. Nenormalno. Vseskozi je šlo skok na skok. Bilo je zelo stresno. Škoda, ker je bila najtežja etapa zaradi slabega vremena skrajšana. Tam bi lahko bil dober. Na srečo pa jo je Brajkovič dobil," je še dodal Kišerlovski.

"Upam, da bom Janiju vse to lahko povrnil na Touru."
Prav po tretji etapi, ki je toliko uspeha in veselja kljub ekstremno slabim vremenskim razmeram prinesla Janiju Brajkoviču, je Kišerlovski lahko računal tudi na pomoč našega predstavnika v Astani. Brajkovič namreč ni imel več možnosti za vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku in tako je svoje moči usmeril v pomoč Kišerlovskemu, v skupnem seštevku najboljšemu Astaninemu kolesarju.

"Jani mi je resnično veliko pomagal. Brez njega ne bi mogel nič narediti. Upam, da mu bom vse to lahko povrnil. Če ne prej na Touru, kjer verjamem, da bo lahko med najboljšimi," je še dodal Kišerlovski, ki bo z Brajkovičem sodeloval že pred dirko po Franciji, saj bosta kmalu skupaj odšla na zahtevno etapno dirko po Baskiji. Potem pa ... Po vsej verjetnosti se bo Kišerlovski letos odpovedal - kot je za našo revijo Bicikel.com priznal, njemu najljubši dirki - Giru, in se osredotočil na Tour de France. Pred potovanjem v Francijo naj bi junija nastopil še na dirki po Švici.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ