Kljub izbruhu južnoafriškega seva SP v ciklokrosu ne bo odpovedano

Kljub izbruhu južnoafriškega seva SP v ciklokrosu ne bo odpovedano
27.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UCI

V obalnem belgijskem mestu Oostende, ki bo ta konec tedna gostilo svetovno prvenstvo v ciklokrosu, bodo izvedli napovedane boje za mavrične majice kljub izbruhu južnoafriškega seva koronavirusa.

V Belgiji se v zadnjih tednih spopadajo s širjenjem novega južnoafriškega seva koronavirusa, razmere v letoviškem mestu Oostende pa so precej kritične, zato je bilo pod velikim vprašajem tudi svetovno prvenstvo v ciklokrosu, ki je na sporedu ta konec tedna.

Po sestanku lokalnih oblasti, prirediteljev in predstavnikov Mednarodne kolesarske zveze so se odločili, da bodo še zaostrili ukrepe za preprečevanje koronavirusa, število akreditiranih oseb bo zelo nizko, mehurčki za medije, kolesarje in prireditelje pa bodo strogo nadzorovani.

Kaj točno pomenijo strožji ukrepi, v izjavi za javnost niso pojasnili, Het Nieuwsblad pa poroča, da bodo vsi udeleženci mehurčka v Oostendeju od petka dalje redno testirani na koronavirus. Prav tako v okviru svetovnega prvenstva letos ne bo dirk za mlajše kategorije, bodo pa izvedli žensko in moško dirko v kategorijah U23 in Elite.

V soboto se bodo pomerili moški do 23 let in ženske Elite, v nedeljo pa ženske Elite in za konec še moška članska dirka za naslov svetovnega prvaka. Pri ženskah bo mavrično majico branila Ceylin del Carmen Alvarado, pri moških pa Mathieu van der Poel, ki je prvi favorit za zmago tudi na letošnji dirki.

Glavni tekmec bo seveda Wout van Aert, na štartni črti pa bo tudi Zdenek Stybar, ki v letošnji sezoni še ni dirkal v ciklokrosu. Vsi trije so doslej trikrat oblekli mavrično majico svetovnega prvaka v ciklokrosu in če ne bo presenečenja, se bo eden od njih v nedeljo zvečer veselil četrtega zlatega odličja.

Več informacij o svetovnem prvenstvu lahko najdete tukaj - https://www.wkoostende2021.be/en.






Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ