Kolesarski center Špan: bicikli v Španovem mestu

Kolesarski center Špan: bicikli v Španovem mestu
11.04.2019 AVTOR: Matej Zalar, Foto: Tit Košir

Kolesarski center Špan na Brezovici deluje že tretje leto, z menjavo ekipe pa je ob novem letu zavel nov veter.

Položaj produktnega vodje za kolesarski program je prevzel David Piber, ki smo ga lahko v preteklosti srečali v kolesarski trgovini ob isti cesti, a nekaj kilometrov severovzhodno. Pravzaprav se je zamenjala večina ekipe, ostal pa je mojster Matjaž Lukančič, ki skrbi za servis.

Velika testna flota

Lepo urejeni Kolesarski center Špan zavzema kar 650 m2 površine in v svetlih prostorih salona v prvem nadstropju navduši osupljiva zaloga koles, tudi višjega in visokega cenovnega razreda. V oči najbolj bodejo cestni in gorski bolidi švicarskega BMC, svoj prostor pa imajo še legendarni Fondriesti ter Mondrakerji in Torpadi za tiste, ki se požvižgajo na ceste. David Piber pove, da kupci najbolj povprašujejo po e-kolesih, na voljo so BMC, KTM, Mondraker, Torpado, S-Bikes in Askol. Prodajni hit je zložljivi S-Bikes, sicer pa imajo na voljo e-kolesa v cenovnem razponu od le dobrih 800 evrov pa do … neba.

Osupljiv je tudi seznam testnih koles, David izpostavi osem BMC-jev in Fondriestovega Darda, ki je s skupino Shimano Ultegra ekskluzivno na voljo že za 1699 evrov. Test bomo objavili v majsko-junijski številki revije Bicikel. Prav tam boste lahko več prebrali tudi o Pirellijevih plaščih, ki med ostalimi gumarskimi izdelki v trgovini zasedajo največ prostora.

Mobilnost od bencinskih in električnih do nožnih pogonov

Poleg športne prehrane Pro Action ponujajo od letos tudi izdelke Named, na oddelku za oblačila pa smo opazili Castellijev in Alpinestarsov tekstil, čelade Rudy Project, Spiuk in Uvex, očala Rudy Project in NRC ter obutev Shimano, Sidi, in Spiuk. Pred nakupom ponujajo tudi preizkus Garminovih naprav, a pred testom pokličite v trgovino in se dogovorite kakšne so možnosti.

Ogromni centri s široko ponudbo različnih storitev imajo ob primernem vodenju veliko konkurenčnih prednosti in Špan jih zna izkoristiti. Ne le, da lahko med menjavo pnevmatik na avtu zapravite malo bogastvo v trgovini, David Piber opozori, da lahko ob nakupu Thulejevega prtljažnika vse opravite na isti lokaciji na Brezovici. Na avto namestijo tudi kljuko in poskrbijo za homologacijo. Medtem lahko kupite še novo kolo in se odpeljete domov s celim paketom.

Hiter servis

Jugozahodni del Ljubljane je bil še pred petimi leti podhranjen s kolesarskimi trgovinami, potem pa so zrasle kot gobe po dežju. S tem smo lahko zadovoljni, ne le zaradi bogatejše ponudbe, ampak tudi zaradi čedalje bolj pereče težave prezasedenosti kolesarskih servisov. Pri Španu obljubljajo, da ni čakalne vrste, ampak je kolo popravljeno ažurno, kot je le mogoče.

Značke: Trgovina
Komentarji
Ta novica še nima komentarjev
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Ljudje berejo:
Morda vas zanima tudi:
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ
Najbolj brano