Korenovo polomljeno kolo: "Sagan zmago napovedal že dan prej!" (foto in video)

Korenovo polomljeno kolo: "Sagan zmago napovedal že dan prej!" (foto in video)
08.03.2013 AVTOR: D. Z.
Na dirki Tirreno-Adriatico je bila na sporedu tretja etapa, ki jo je dobil Peter Sagan. Mark Cavendish pa je ubranil vodstvo v skupnem seštevku.

Etapa je bila dolga 190 kilometrov, za zmago pa so se spet udarili sprinterji. Kolesarje je oviral dež, večji del etape pa so v ospredju preživeli Bravo, Benedetti in Failli, ki so si privozili skoraj deset minut prednosti. Kasneje sta v begu vztrajala samo še Failli in Benedetti. A njuna prednost se je začela drastično zmanjševati. Še daleč pred ciljem sta bila ujeta in tako so se zvrstili nekateri drugi napadi.

Zadnji, ki je poskusil, je bil Sergej Lagutin, ki je napadel na spustu z zadnjega vzpona. Vendar so Uzbekistanca ujela v zadnjem kilometru in tako se je začel sprint. Tu pa je bil premočan Peter Sagan. Mark Cavendish se je z izjemnim pospševanjem v zadnjih metrih prebil na drugo mesto. Tretji pa je bil Andre Greipel. V sprintu se je izkazal Grega Bole, ki je zasedel 15. mesto. Jani Brajkovič je bil 57. Oba sta etapo končala v glavnini.

Kristijan Koren in Robert Vrečer sta v zaključku popustila. Kristijan Koren pa je padel po prevoženih 80 kilometrih dirkanja. Kot lahko vidite na fotografijah, je kolo kar hudo poškodoval. Na srečo, pa je Primorec z dirko lahko nadaljeval. "Ulegel sem se. Povozil sem bidon in tako mi je odneslo sprednji del. Takoj sem dobil novo kolo, tako da sem lahko nadaljeval z dirko in pomagal Saganu. Na srečo je nastradalo samo kolo. Sam imam samo koleno nekoliko podrsano," je dejal Kristijan Koren, ki je bil seveda navdušen nad zmago njegovega kapetana Petra Sagana.

"Vesel sem. Prvič v karieri sem premagal Marka. Vsaj mislim, da je to prvič. Na zadnji vzpon smo šli zelo hitro in mislim, da so sprinterji to občutili. V zadnjih petstotih metrih je Mark ostal brez vlaka. Bil sem na Greiplovem kolesu. Z Markom sva se borila z ramo ob rami. Vendar na športen način," je dejal Sagan.

Slovak je očitno zelo prepričan. Celo tako, da lahko zmago napove že dan prej. "Že včeraj zvečer, ko smo nazdravili za Bodnarjev rojstni dan, je Sagan dejal, da bomo danes spet nazdravili. Predvsem zato, ker bo zmagal. In res je to storil," je še pojasnil Koren. Sicer pa je Mark Cavendish v skupnem seštevku uspel zadržati vodstvo. Kwiatkowski je s sedmimi sekundami zaostanka drugi, tretji pa je Niki Terpstra. Jani Brajkovič je z 29 sekundami zaostanka 22., Kristijan Koren je 92., Grega Bole 102. in Robert Vrečer 113. Po vsej verjetnosti odločilna etapa bo v soboto, saj se bo etapa končala na vrhu zahtevnega vzpona.

Skupni vrstni red po 3. etapi:

1. Mark Cavendish (VB) Omega Pharma Quick Step 11:23:08
2. Michal Kwiatkowski (Pol) Omega Pharma Quick Step +0:07
3. Niki Terpstra (Niz) Omega Pharma Quick Step 0:09
4. Tony Martin (Nem) Omega Pharma Quick Step
5. Zdenek Stybar (Češ) Omega Pharma Quick Step vsi isti čas
6. Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling Team 0:18
7. Alex Dowsett (VB) Movistar 0:20
8. Giovanni Visconti (Ita) Movistar
9. Benat Intxausti (Špa) Movistar
10. Juan Jose Cobo (Špa) Movistar vsi isti čas
22. Jani Brajkovič (Slo) Astana 0:29
92. Kristijan Koren (Slo) Cannondale Pro Cycling Team 2:21
102. Grega Bole (Slo) Vacansoleil DCM 2:39
113. Robert Vrečer (Slo) Euskaltel Euskadi 3:08

Oglejte si zaključne kilometre 3. etape dirke Tirreno-Adriatico
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ