Kot pomočnik na Milano-San Remo, potem pa v Belgijo

Kot pomočnik na Milano-San Remo, potem pa v Belgijo
15.03.2012 AVTOR: D. Z.
Kristijan Koren se je na dirki Tirreno-Adriatico izkazal kot izvrsten pomočnik, ki je Vincenzu Nibaliju pomagal do končne zmage. Po zaslugi dobrih predstav bo nastopil na klasiki Milano-San Remo.

Zdaj je že jasno, da bo na klasiki Milano-San Remo nastopilo pet Slovencev. To so Borut Božič (Astana), Grega Bole (Lampre), Jure Kocjan (Team Type 1 Sanofl), Kristijan Koren (Liquigas-Cannondale) in Simon Špilak (Katjuša).

Prislužil si je vstopnico na pomladansko klasiko
V najdaljši etapi dirke Tirreno-Adriatico je bil Kristijan Koren v ključnih trenutkih vseskozi v ospredju. Narekoval je ritem za svoja kapetana in bil veliko prispeval, da se je etapne zmage veselil Peter Sagan. Že naslednji dan je k uspehu pomagal Vincenzu Nibaliju.

"V tistih dneh, sem videl, da je noga tista prava, da sem res že dobro pripravljen. Za razliko od kolesarjev na dirki Pariz-Nica smo na srečo imeli tudi lepše vreme," je dejal Koren, ki si je s temi predstavami prislužil vstopnico na pomladansko klasiko Milano-San Remo. Da bo tam nastopil je spoznal takoj po zmagi Vincenza Nibalija v skupnem seštevku dirke Tirreno-Adriatico.

Še naprej v pomoč Saganu in Nibaliju
"Športni direktor mi je takoj rekel, da sem pokazal, da sem dobro pripravljen in da bom tam nastopil," je potrdil Koren, ki je, čeprav se na kronometer ni posebno pripravljal, dobrih devet kilometrov dolgo preizkušnjo prevozil z 21. časom. "Videl sem, da sem res dober, čeprav sem v prejšnjih dneh potrošil ogromno energije. V nasprotnem primeru bi najbrž lahko bil med deseterico."

Po nekajdnevnem počitku tako že nestrpno čaka pomladansko klasiko, s skoraj 300 kilometri najdaljšo preizkušnjo v sezoni, ki bo na sporedu v soboto: "Tako kot na Tirrenu bo tudi tukaj po vsej verjetnosti vse podrejeno Nibaliju in Saganu. Potem pa upam, da bom sam še nekoliko stopnjeval formo, saj naslednji teden že odhajamo v Belgijo, kjer ostanem do dirke po Flandriji. Na polno bi rad dirkal že  Harelbeke in Gent-Wevelgem," je še dejal Koren.

Pred dirko po Flandriji bo nastopil še na etapni preizkušnji Driedaagse De Panne-Koksijde. Po dirki po Flandriji se bo vrnil domov in se po nekajdnevnem počitku spet podal v Belgijo ? na klasiko Pariz-Roubaix.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ