Kralja sprinta že kraljujeta (foto in video)

Kralja sprinta že kraljujeta (foto in video)
22.01.2013 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish v Argentini in Andre Greipel v Avstraliji. To sta kolesarja, ki sta zaznamovala prvi etapi trenutno najbolj zanimivih dirk.
Mark Cavendish je dobil prvo etapo na dirki po San Luisu. V izjemno hitrem sprintu je drugo mesto zasedel Sacha Modolo, tretje pa Alessandro Petacchi. V Avstraliji pa se je začela prva dirka elitnega Svetovnega koledarja. Nemec Andre Greipel je po zmagi na nekakšnem ogrevanju, ko je dobil 51 kilometrov dolgo krožno preizkušnjo, svojo prevlado v sprintih pokazal še v prvi etapi dirke Santos Tour Down Under.

Etapa je bila dolga 135 kilometrov in že vnaprej je bil jasno, da se bodo po vsej verjetnosti za zmago udarili sprinterji. Edini, ki je poskušal presenetiti skupino je bil domačin Jordan Kerby, ki pa ni imel nikakršnih možnsti za uspeh. V zaključku so najboljši vlak po pričakovanjih izpeljali kolesarji moštva Lotto Belisol, Andre Greipel pa je z navidezno lahkoto prišel do zanj že 12. etapne zmage na tej dirki.

Najbolj se mu je približal mladi Francoz Arnaud Demare, tretji pa je bil izkušeni domačin Mark Renshaw. Greipel je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku, tako kot je to storil tudi Cavendish v Argentini. »Pričakovali smo več napadov. Ekipa je opravila neverjetno delo. Dirko je bilo težko nadzorovati, vendar je ekipi uspelo, da so me držali v ospredju, « je dejal Greipel, ki je sprint sicer začel nekoliko v ozadju, ampak zato, ker je na zadnjem vzponu izgubil preveč mest.

Santos Tour Down Under, skupni vrstni red

1. Andre Greipel (Nem, Lotto Belisol) 3:35:14
2. Arnaud Demare (Fra, FDJ) 0:04
3. Mark Renshaw (Avs, Blanco) 0:06
4. Simon Gerrans (Avs, ORICA GreenEdge) 0:07
5. Philippe Gilbert (Bel, BMC) isti čas
6. Jerome Pineau (Fra, Omega Pharma-Quick-Step) 0:08
7. Thomas De Gendt (Bel, Vacansoleil-DCM) isti čas
8. Simone Ponzi (Ita, Astana) 0:09
9. Jose Joaquin Rojas Gil (Špa, Movistar) isti čas
10. Steele Von Hoff (Avs, Garmin Sharp) 0:10

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ