Kronometer: Primož Roglič ob 17.02

Kronometer: Primož Roglič ob 17.02
05.04.2018 AVTOR: D. Z.
Danes je na dirki po Baskiji čas za vožnjo na čas. Dolga bo 19,4 km. Start in cilj bo v kraju Lodosa.

Na dirki po Baskiji so za kolesarji že tri etape, zdaj pa je čas za posamično vožnjo na čas. To so ponavadi izpeljali na zadnji dan dirke, zdaj pa so se odločili, da jo uvrstijo pred tisti dve zahtevnejši etapi.

Dodaten razlog za spremljanje dirke po Baskiji imamo vsekakor tudi Slovenci. Na dirki so namreč trije slovenski predstavniki. Jan Polanc, Simon Špilak in Primož Roglič. Prav slednji je v igri tudi za končno zmago, saj je prvi dve etapi končal na drugem mestu. Vedno ga je v sprintu premagal Julian Alaphilippe. Roglič je tako dokazal, da je izvrstno pripravljen pred odločilnimi etapami. Ena izmed teh je že danes, 19,4 km dolga posamična vožnja na čas s startom in ciljem v Lodosi.

Prvi se bo na pot ob 14.15 podal Lukas Postlberger. Slovenci pa pridejo na vrsto precej kasneje. Kolesarji namreč startajo v obratnem vrstnem redu glede na uvrstitev v skupnem seštevku. Ob 16.02 se bo na pot podal Jan Polanc. Simon Špilak bo startal 18 minut kasneje. Primož roglič pa bo na pot šel kot predzadnji. Startla boo b 17.02. Dve minuti za njim bo startal še vodilni Julian Alaphilippe, ki ima pred Rogličem vsega osem sekund prednosti. Vsekakor se obeta zanimiva preizkušnja!

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ