Kwiatkowski dobil domačo dirko, zadnji dan Yatesu

Kwiatkowski dobil domačo dirko, zadnji dan Yatesu
10.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Michal Kwiatkowski je dobil dirko po Poljski, medtem ko je zadnjo etapo dobil Simon Yates. Slovencev ni bilo v ospredju.

Dirka po Poljski se je končala s sedmo etapo. Bukowina Tatrzanska je gostila start in cilj 136 kilometrov dolge preizkušnje, ki se je izkazala za zelo zahtevno. Rumeno majico vodilnega v skupnem seštevku je branil kolesar moštva Sky Michal Kwiatkowski, a razlike med najboljšimi so bile nadvse majhne. Zadnja etapa pa zelo zahtevna. Kolesarji so morali premagati šest vzponov prve kategorije, tudi zaključek pa je bil izpeljan na vzponu.

Kolesarje je tokrat motil tudi dež, na predzadnjem vzponu pa je ostro napadel Simon Yates, ki je pred etapo na devetem mestu zaostajal za 39 sekund. Britanec si je privozil več kot pol minute prednosti, medtem ko je Kwiatkowski zaveznike iskal v sicer nasprotnikih. Potem pa sta lov za Yatesom organizirala Thibaut Pinot in George Bennett. Yates je zdržal vse do cilja in se po več kot treh urah in pol dirkanja veselil zmage. 12 sekund za njim sta ciljno črto prečkala Pinot in Formolo.

Sledila je skupina z rumeno majico, ki je izgubila dodatni dve sekundi. V tej skupini pa poleg Kwiatkowskega še Oomen, Bennett, Gasparotto in Carapaz. Najboljši Slovenec je bil Domen Novak na 38. mestu. Kwiatkowski je dirko vendarle dobil, Simon Yates se je prebil na drugo mesto v skupnem seštevku. Zaostal je za 15 sekund. Sledil je Thibaut Pinot s petimi dodatnimi sekundami zaostanka. Potem pa Bennett, lanski zmagovalec Teuns, Preidler, Buchmann, Formolo, Oomen, Aru … Najboljši Slovenec je bil Simon Špilak na 31. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ