Lani prosil za vstop na velodrom, letos med najboljšimi (VIDEO)

Lani prosil za vstop na velodrom, letos med najboljšimi (VIDEO)
15.04.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Izjemen zgodbe je v teh letih že spisala klasika Pariz-Roubaix oziroma kolesarji. Eno izmed teh vsekakor tokrat deveti Edvaldas Šiškevičius. Lani je skorajda ostal pred velodromom.

Edvaldas Šiškevičius. Vam je ime kaj znano? Kolesar moštva Delko Marseille Provence je lani dirko Pariz-Roubaix končal po dolgi kalvariji. Daleč za presostalimi. Daleč za zmagovalcem Petrom Saganom. V zaključku je kolesaril sam. Ni pa želel odstopiti, pa čeprav so zgolj zaradi njega še imeli mobilno zaporo, za njim pa se je vozilo samo še zadnje vozilo, oziroma metla.

"Bil sem osredotočen na svojo dirko. 30 kilometrov pred ciljem sem ugotovil, da bi voznik rad, da bi se čimprej ustavil. A prevozil sem že 230 kilometrov. Ostalo mi jih je samo še 30," je lani pojasnjeval Šiškevičius. Na znamenitem odseku Carrefour de l’Arbre je dobil še defekt in je moral sam po obroč v sicer pokvarjen avtomobil, ki so ga peljali proti Roubaixu. Nadaljeval je vse do velodroma, kjer pa je naletel že na zaprta vrata. Varnostniki so se ga usmilili in mu dovolili, da je prečkal ciljno črto.

Čeprav je bil zabeležen, kot eden izmed mnogih, ki niso končali dikre, je bil sam zadovoljen: "Nočem obupati. Ne na kolesu ne v življenju. Tudi iz spoštovanja do organizatorja se nisem želel predati. Pariz-Roubaix je monument, ki ga moraš spoštovati in mu izkazati čast. Ko sem prišel do velodroma, so organizatorji ravno zapirali vrata, vendar pa so se me usmilili."

Letos pa je blestel. Vsega eno leto kasneje se je suvereno vozil v skupini, ki je resno ogrožala najboljše. Letošnjo dirko je končal na odličnem devetem mestu, vsega 47 sekund za zmagovalcem Philippom Gilbertom. Vsekakor velik napredek 30-letnega kolesarja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ