Le Parisien: Tour želijo izpeljati

Le Parisien: Tour želijo izpeljati
23.03.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Sicer je do začetka dirke po Franciji še daleč, a tudi koronavirusa se očitno še nekaj časa ne bomo znebili. Kaj pa organizacija Toura?

Kdaj, kako … se bo nadaljevala kolesarska sezona? Še vedno je vse pod vprašajem. Katere dirke bomo sploh lahko spremljali? Mnoge so že odpovedane, nekatere želijo prestaviti.

Vse aprilske klasike so odpovedane, po vsej verjetnosti tudi maja ne bo nobene dirke. Odpovedana je tudi dirka po Sloveniji. Zaenkrat se zdi 27. junij, ko naj bi se začela dirka po Franciji še zelo daleč.

A vseeno, za organizatorje, ki morajo prepričati investitorje in vse skupaj izpeljati je ta čas še kako dragocen. V zadnjih dneh se vse resneje sprašujemo, če bodo lahko izpeljali olimpijske igre, ki se začnejo dober mesec po dirki po Franciji.

Prav eden izmed članov odbora pri MOK Dick Poud je povedal, da resno razmišljajo o prestavitvi olimpijskih iger na leto 2021. Organizatorji Toura pa naj bi razmišljali o izpeljavi tritedenske dirke. In to po prvotnem načrtu. Torej, da bi se Tour začel 27. junija.

Tako piše časopis Le Parisien. Pri časopisu so še zapisali, da bi se prav lahko zgodilo, da bi ukinili oglaševalsko karavano, po kateri je Tour še kako dobro poznan. Razmišljali naj bi celo o tem, da bi gledalcem prepovedali ogled dirke v živo. Pa bi to sploh bil tisti pravi Tour de France?

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ