Ljubno: Mraz, sneg in Luka Mezgec

Ljubno: Mraz, sneg in Luka Mezgec
15.12.2019 AVTOR: DZ

Ljubno na Gorenjskem. Za kolesarji je tretji ciklokros v sezoni. Še drugič zapored je med elito zmagal Luka Mezgec.

Ljubno je tokrat gostilo t. i. Božični kros, na katerem je nastopilo vsega skupaj nekaj manj kot 60 kolesarjev. Prireditev sta organizirala KK Gorje in ŠD Ljubno. Proga je bila izpeljana v Športnem parku Ljubno. Krog je bil dolg 1620 metrov. Kolesarji pa so doživeli vse. Makadamske poti, travnik, peščeno podlago, umetne in naravne ovira. Seveda pa tudi sneg in mraz. Ta je bil tokrat še največji sovražnik nastopajočih. Najmočnejše kategorije so bila na startu ob koncu.

Torej, ob 13:45. Pri članih smo videli podoben razplet dirke kot pred dnevi v Šenčurju. Mihael Štajnar je sprva še nekako uspel držati ritem Luke Mezgeca, potem pa je član moštva Mitchelton Scott pospešil in po dobrih 51 minutah dirkanja prišel do nove zaslužene zmage. Štajnar je za njim zaostal za 44 sekund, za 2:51 pa je na tretjem mestu zaostal Nik Čemažar. Med Amaterji in Masters do 34 let je bil Matej Kravos nadvse prepričljiv. Drugi je bil Kristijan Božnar, tretji pa Blaž Uršič.

Masters od 35 do 44 let. Prvi je bil Gregor Omejec. V naslednji kategoriji Masters (45-54 let) je bil najboljši Mitja Mori. Pri Masters nad 55 let je zmagal Andrej Žavbi. Fabijan Kralj je bil pri starejših mladincih tokrat boljši od Matica Kranjca Žagarja. Pri mladinkah je nastopila samo Hana Kranjec Žagar. Jure Rus je bil spet najboljši med mlajšimi mladinci. Tokrat pred Anžetom Ravbarjem in Marcelom Skokom. Dečki C: Oto Prevc se je veselil zmage. Pri dečkih A pa je bil najboljši Erazem Valjavec. Pri deklicah je nastopila še Vesna Potočnik.

Značke: Ciklokros
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ