Luka Mezgec in Tadej Pogačar padla pred sprintom! Roglič se je rešil!

Luka Mezgec in Tadej Pogačar padla pred sprintom! Roglič se je rešil!
07.09.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

14. etapa na Vuelti je bila sprinterska. Luka Pibernik bežal! Pred sprintom sta padla Tadej Pogačar in Luka Mezgec, ki je moral odstopiti. Primož Roglič ostaja v rdeči majici. Zmagal je Sam Bennett.

Za kolesarji na dirki po Španiji je že 14. etapa. Po težkih dnevih je bil čas za nekoliko lažjo preizkušnjo. San Vicente de la Barguer je gostil start, cilj pa Oviedo. Trasa je bila sicer razgibana, a ne pretirano. Kolesarji so morali premagati tudi vzpon tretje kategorije. Dolg, a položen klanec. Slovenca Tadej Pogačar in Primož Roglič sta imela v lasti kar tri majice. Roglič rdečo vodilnega v skupnem seštevku in zeleno najboljšega po točkah.

Pogačar pa je nosil belo za najboljšega kolesarja med mladimi. Pred kolesarji pa 188 kilometrov. Po pričakovanjih je prišlo do pobega. Tokrat je v njem sodeloval tudi Luka Pibernik (Bahrain Merida). V pobegu so se mu pridružili še Silvan Dillier (AG2R La Mondiale), Harm Vanhoucke (Lotto Soudal), Salvatore Puccio (Team Ineos), Diego Rubio (Burgos-BH) in Stéphane Rossetto (Cofidis).

Šesterica je sicer dobro sodelovala, a večje prednosti si ni uspela privoziti, saj so imeli sprinterji prevelik interes, da bi se po dolgem času spet udarili za zmago. Tako je največja prednost ubežnikov znašala 2:20. Po 60 kilometrih dirkanja je zato glavnino počakal Rossetto. Kmalu zatem je popustil še Rubio. V glavnini pa so imeli vse pod nadzorom kolesarji moštev Deceuninck Quick Step, Mitchelton Scott in Trek Segafredo.

Dobre štiri kilometre je bila četverica ujeta. Glavnina se je pripravljala na zaključni sprint. Na zavitih cestah pa je prišlo do padca. Takoj po vstopu v zadnji kilometer so padli povsem v ospredju. Padli so številni, mnogi pa so zaradi padca ostali ujeti v ozadju. Sprint je bil zato zelo dolg in le peščica se ga je udeležila. Na koncu se je zmage veselil Sam Bennett, ki je tako dokazal, da je najmočnejši sprinter na dirki. Drugi je bil Max Richeze, tretji pa Van der Sande.

Sprememb v skupnem seštevku ni bilo. Primož Roglič je obdržal rdečo majico, Tadej Pogačar belo. A vrnimo se k padcu. Luka Mezgec je obležal na cesti. V bolečinah. Odpeljali so ga v bolnišnico. V ta padec je bil vpleten tudi Tadej Pogačar, ki je na cilj prišel rahlo okrvavljen. Tudi Roglič se je moral ustaviti zaradi nesreče, a ni padel. Na tleh pa je bil tudi Alejandro Valverde. In vse to pred težko nedeljsko etapo!

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ