Luka Mezgec z izjemnim sprintom iz ozadja do tretjega mesta

Luka Mezgec z izjemnim sprintom iz ozadja do tretjega mesta
26.08.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Luka Mezgec prvi sprint končal na tretjem mestu. Zmagal je Sam Bennett. Primož Roglič odščipnil sekundo na letečem cilju, vodi še naprej Nicolas Roche.

Na dirki po Španiji je za kolesarji tretja etapa, prva po meri sprinterjev. Ibi Ciudad del Juguete je gostil start, cilj pa po 188 kilometrih Alicante. Etapo smo vam že opisali in po pričakovanjih je takoj po startu prišlo do pobega. V ospredju se je zbrala trojica. Angel Madrazo, Oscar Cabedo (oba Burgos BH) in Hector Saez (Euskadi Murias). Privozili so si šest minut prednosti, a glavnina, v kateri je v rdeči majici vodilnega vozil Nicolas Roche je imela prevelik interes, da jih ujame.

Ubežniki večjih možnosti za uspeh niso imeli. 75 kilometrov pred ciljem je razlika znašala še dobre tri minute, medtem ko je Madrazo dobil največ točk na gorskem cilju. Iz glavnine je z napadom poskušal tudi Thomas De Gendt. Sledili so mu Damien Howson, Marc Soler, Sepp Kuss in Neilson Powless. Na drugem kategoriziranem vzponu Puerto de Tibi so nekateri sprinterji zaostali. Tudi Fernando Gaviria, pa Jakobsen.

Slednji je glavnino v nadaljevanju hitro ujel. Gaviria pa je porabil dva pomočnika, a tudi s skupnimi močmi glavnine niso uspeli več ujeti. 20 kilometrov pred ciljem je bil tudi leteči cilj. Sprintali so zanimivi kolesarji Sergio Higuita je ta sprint dobil, tretji pa je bil Primož Roglič, ki je kandidatom za vrh po zaslugi bonifikacije odščipnil sekundo.

Potem pa je bilo vse pripravljeno za zaključni sprint. V zaključku so prevladovali kolesarji Sunweba, ki so branili rdečo majico Nicolasa Rocha in pripravljali sprint za Walscheida. Kilometer pred ciljem je v ospredju prišla Bora Hansgrohe, potem še Trek Segafredo in Sam Bennett je skočil v zavetrje Edwarda Theunsa. To je bila prava odločitev. Dvesto metrov pred ciljem je začel s sprintom. Bennett je bil premočan za konkurenco. Prepričljivo je dobil sprint in slavil 12. zmago v sezoni.

Theuns je bil drugi. Iz ozadja pa je z zelo hitrim sprintom prišel Luka Mezgec. Izvlekel je izjemno tretje mesto. Tadej Pogačar je bil 16., Primož Roglič pa 48. Oba v času zmagovalca. Nekoliko sta zaostala Pibernik in Novak. Skupni seštevek. Roche je ohranil dve sekundi prednosti pred Quintano. Sledijo Uran, Nieve, Lopez in na šestem mestu Roglič, ki zaostaja za 35 sekund. Pogačar je 23.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ