Luka Mezgec že blesti v Španiji

Luka Mezgec že blesti v Španiji
31.01.2018 AVTOR: D. Z.
Luka Mezgec je v sprintu prve etape na dirki po Valenciji osvojil drugo mesto. Na startu šest Slovencev. Zmagal je Danny Van Poppel.

Nova kolesarska sezona 2018 se je začela tudi za slovenske kolesarje. Vsi so se še izognili nastopanju v Avstraliji oziroma Argentini.

Na dirki po Valenciji pa je sezono začelo kar šest Slovencev. Kot smo že pisali so to Jan Tratnik, Marko Kump, Luka Mezgec, Primož Roglič, Luka Pibernik in Domen Novak. Prva etapa na dirki prve kategorije je bila dolga 192 kilometrov. Oropesa El Mar je gostila start, cilj ap Peniscola. Etapa je bila sicer nekoliko razgibana, a že pred startom je bilo jasno, da bodo glavno besedo imeli sprinterji.

Kmalu po startu je napadla četverica kolesarjev, ki je potem dolgo bežala. Ubežno skupino so sestavljali Paco Mancebo, Jose Manuel Diaz, Ibai Salas in Paul Ourselin. Po dobrih 60 kilometrih dirkanja so si ubežniki privozili več kot pet minut prednosti. Na vzponu druge kategorije La Bandereta je glavnina zaostanek zmanjšala na tri minute. Veliko dela so pri narekovanju ritma opravili predvsem člani moštev LottoNL Jumbo, EF Education First, Movistar in Euskadi Murias. Pobega je bilo konec dobrih 15 kilometrov pred ciljem.

Kasneje je prišlo tudi do padca, predvsem pa so mnogi želeli izkoristiti veter s strani. Po padcu se je v ospredju znašel Gianni Moscon, vendar pa so bile preostale ekipe dovolj pozorne in prišlo je do sprinta glavnine. Najmočnejši je bil Danny Van Poppel, letos klubski kolega Primoža Rogliča. Nizozemcu, ki je imel na voljo zelo močan sprinterski vlak pa se je najbolj približal Luka Mezgec. Za kolesarja moštva Mitchelton Scott je to prva dirka v sezoni, očitno pa je že zelo dobro pripravljen. Tretji je bil Jurgen Roelandts. Pred kolesarji je zdaj že precej zahtevnejša druga etapa, potem pa ekipni kronometer.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ