Luka Mezgec: Gledaš ciljno črto in skušaš čim hitreje priti do tja (foto in video)

Luka Mezgec: Gledaš ciljno črto in skušaš čim hitreje priti do tja (foto in video)
16.05.2013 AVTOR: D. Z.
"Nič posebnega. Gledaš ciljno črto in skušaš čim hitreje priti do tja." Tako je zaključek 12. etape na dirki po Italiji komentiral Luka Mezgec, ki je zasedel 3. mesto.

Cavendish ima izjemno ekipo
Luka Mezgec je po 134 kilometrih dirkanja v Trevisu zaostal zgolj za Markom Cavendishem in Nacerjem Bouhannijem. Predvsem Mark Cavendish je znal izkoristiti vse boljši vlak moštva Omega Pharma Quic Step in to moč je zdaj izkusil tudi Luka Mezgec. "Cavendish ima resnično izjemno ekipo. Izjemni sprinterski vlak, ki je nepremagljiv. Zadnji v vlaku Cavendisha se je umaknil 150 metrov do cilja. Na tak način ga ni možno premagati," je priznal Luka Mezgec, ki se je potem še spomnil kaotičnega zaključka:

"Sprint je bil kaotičen, tehinčno zahteven. V zadnjih štirih kilometrih je bilo veliko ovinkov. Za dodatno teževo je poskrbel dež. Zadnji ovinek 1100 metrov do cilja je bil v desno. Veliko je bilo tudi črt na tleh. Za označbo parkirišč. To je pomenilo, da je ovinek zelo spolzek. Počakal. In nato nadaljeval v zavetrju pred začetkom sprinta."


Več od tretjega mesta ne bi mogel doseči
In nadaljeval v izjemnem slogu. Bil je v ospredju, čeprav se v vlak belgijske ekipe ni mogel pomešati. Izvleči pa je uspel izjemno tretje mesto. Zares neverjetno, čeprav smo lahko na posnetku videli, da se je zelo približal tudi drugemu Bouhanniju. "Sam sem začel na štirih kilometrih do cilja na dobri poziciji okoli 15 mesta. Na posnetkih lahko marsikaj vidiš. Ko si enkrat v tisti situaciji, predvsem s katerega mesta sem začel sprint, več kot tretjega mesta nisem mogel iztržiti," je še pojasnil Mezgec.

Priznal pa je, da je imel v zaključku tudi srečo: "Čez ovinke sem samo držal in nato sem okrog petsto metrov do cilja začel s sprinom. Imel sem srečo, da sem zadnji sprint izpeljal, ne da bi se dotaknil zavor, saj je bilo ogromno kolesarjev na poti, nihče pa me ni zaprl." Ob takem razpletu je zato njegovo razmišljanje edino pravo: "Nič posebnega. Gledaš ciljno črto in skušaš čim hitreje priti do tja."

Zaključek 12. etape na dirki po Italiji
 

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ