Madridski spektakel za najboljšega ... Naira Quintano

Madridski spektakel za najboljšega ... Naira Quintano
11.09.2016 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je veliki junak tritedenske dirke po Španiji, zadnjo etapo je dobil Magnus Cort Nielsen.

Po treh tednih dirkanja so morali kolesarji na dirki po Španiji premagati še 104 km dolgo pot od Las Rozasa do Madrida. Govorimo o ravninski etapi, v kateri je lahko Nairo Quintana že proslavljal zmago v skupnem seštevku.

Kolumbijec je sploh prvič dobil špansko Vuelto. V zbirki pa že ima zmago na dirki po Italiji ter dve drugi in tretje mesto na francoskem Touru. Drugo mesto je na Vuelti pripadlo Chrisu Froomu, ki je bil še tretjič drugi na španski preizkušnji. Po sobotnem podvigu pa je na tretjem mestu končal Esteban Chaves.

Slednji je sicer član Orice GreenEdga in slednji niso želeli zgolj proslavljati končnega tretjega mesta. Na koncu so se resno lotili tudi skupinskega sprinta. Njihov mladi adut, komaj 23-letni Magnus Cort Nielsen pa je spet zablestel. Na koncu je bil najboljši in se je lahko veselil še druge etapne zmage na letošnji Vuelti. Tokrat je premagal Bennatija in Meersmana.

Glavni junak pa tokrat vsekakor Nairo Quintana. Najboljši po točkah je bil Fabio Felline, ki je zbral natančno sto točk. 97 jih je zbral Quintana, 93 pa Alejandro Valverde. Največ, kar 58 točk je na gorskih ciljih zbral Omar Fraile, ki je tako oblekel pikčasto majico. Kennz Elissonde na drugem mestu jih je zbral 57, Robert Gesink pa 37. Najboljša ekipa je bila BMC Racing Team. Drugo mesto je pripadlo Movistarju, tretje pa Cannondalu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ