Mark Cavendish padel zaradi avtomatskih zavor

Mark Cavendish padel zaradi avtomatskih zavor
22.02.2018 AVTOR: D. Z.
Mark Cavendish je že pred začetkom dirke po Abu Dabiju padel in odstopil. Razlog pa vsekakor zanimiv!

S sprintersko etapo, ki jo je dobil Alexander Kristoff se je začela dirka po Abu Dabiju. Letos bodo morali kolesarji poleg tradicionalne gorske etape prevoziti tudi posamično vožnjo na čas.

A še pred omenjenima preizkušnjama je že v prvi etapi prišlo do zanimivega dogajanja. Pravzaprav že pred samo etapo. Mark Cavendish in štirje drugi kolesarji so padli že v zaprti vožnji. Cavendishev klubski kolega pri moštvu Dimension Data Mark Renshaw je po etapi novinarjem pojasnjeval:

“Nisem videl, kaj se je zgodilo, vendar pa se je govorilo, da imajo številni avtomobili vgrajeno avtomatsko zaviranje. Če tega ne izklopijo, se to aktivira takoj, ko se kolesar približa avtomobilu. ” To je kasneje potrdil tudi direktor dirke, ki jo sicer organizira agencija RCS Sport Stefano Allocchio: “Avtomobil je sam zavrl. Na žalost se take stvari pač zgodijo. Zvečer bodo prišli izključiti te sisteme na vseh avtomobilih, saj ne želimo tvegati. ” Zgodilo se je tako, da so kolesarji, ki so se v zaprti vožnji vozili za avtomobilom padli.

Cavendish se je takrat zaletel v Leonarda Bassa, padcu pa se ni mogel izogniti. Sicer je nadaljeval, vendar pa je kasneje zaradi bolečin v vratu in glavobola odstopil. “Najpomembnejše je bilo, da smo ga hitro dvignili in umaknili s ceste. Z Markom sva se pogovorila, kaj narediti. Kako je prišlo do padca naju takrat ni zanimalo, ” je dejal športni direktor Hammond. Zanimivo. Cavendish je ambasador te dirke in organizatorji so se odločili, da ga bodo dan kasneje tudi obiskali in se mu opravičili.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ