Marko Kump osmi na nemški klasiki

Marko Kump osmi na nemški klasiki
20.08.2017 AVTOR: D. Z.
Marko Kump se je izkazal z osmim mestom na dirki Cyclassics Hamburg. Po 221 kilometrih dirkanja je zmagal Elia Viviani.

V Nemčiji je bila na sporedu že 22. dirka Cyclassics Hamburg. Govorimo o edini World Tour dirki, ki jo organizirajo v Nemčiji.

Dirka s startom in ciljem v Hamburgu je sicer razgibana, a vendar ustreza predvsem sprinterjem. Kolesarje je motil predvsem dež, dirko pa sta zaznamovala ubežnika Kamil Malecki in Nikolaj Trusov. Privozila sta si slabih šest minut prednosti, potem pa so se prebudili tudi v glavnini. Dobrih 50 kilometrov pred ciljem je glavnina ubežnika ujela. Sledil je nov napad.

Tokrat treh kolesarjev. Skupino so sestavljali Silvan Dillier, Truls Korsaeth in Patryk Stosz. Glavnina pa jih prav daleč ni pustila. Privozili so si vsega okrog 25 sekund prednosti in v lov za njimi se je podala skupina desetih kolesarjev, med katerimi sta bila tudi Andre Greipel in Greg Van Avermaet. Prav nihče ni bil uspešen. Medtem je v glavnini prišlo tudi do padca, v katerega je bil vpleten Luka Mezgec, ki je moral odstopiti.

Jan Tratnik je v samem zaključku imel dovolj moči za poskus napada na zaključnih krogih čez vzpon Waseberg. A sprinterske ekipe so imele prevelik interes in tako je prišlo do sprinta glavnine. Najmočnejši je bil Elia Viviani, ki je premagal Arnauda Demarja in Dylana Groenewegna. Sledili so Alexander Kristoff, Andre Greipel, Ariel Maximilliano Richeze, Jasper Stuyven. Na osmem mestu je dirko končal Marko Kump. Grega Bole je bil 35., Jan Tratnik pa 42.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ