Matej Drinovec v Adrio Mobil

Matej Drinovec v Adrio Mobil
19.11.2015 AVTOR: D. Z.
Potem, ko je Adriji Mobilu uspela neverjetna zgodba s Primožem Rogličem, so zdaj medse vzeli še enega amaterskega kolesarja. To je Matej Drinovec.

Smučarskega skakalca Primoža Rogliča je zamenjal nordijski kombinatorec Matej Drinovec. Govorimo o kolesarji iz Strahinj pri Naklem. 24-letni Gorenjec je nekdanji nordijski kombinatorec, ki pa je v zadnjem času že nastopal med amaterji.

»Moja športna pot se je začela pred dobrimi 18 leti, ko sem se včlanil v NSK Tržič. Najprej sem se ukvarjal le s skoki, pri 13 pa sem skokom dodal še tek. Nordijska kombinacija je zaznamovala mojo mladost. Kljub nekaterim dobrim rezultatom in debiju v svetovnem pokalu pa sem sklenil končati športno pot. Na smučeh sem najdlje poletel 139 m. Kljub napornemu urniku, mi je uspelo končati študij fizioterapije, kjer me sicer še čaka zagovor diplome. Želja po kolesarjenju je tlela že dlje časa in tako sem se novembra 2014 včlanil v KD Alpe, « je Drinovec dejal v uradni izjavi za javnost.

In v tej sezoni je nastopil na 41 rekreativnih dirkah. Bil je drugi na Maratonu Alpe. »Pogovori s klubom Adria Mobil so se začeli že v poletnih mesecih, danes pa je padla dokončna odločitev. Zavedam se, da sem ponovno na začetku, in da me čaka ogromno učenja, a ob pomoči ekipe vem, da mi bo uspelo.  Hvala vodstvu ekipe Adria Mobil za ponujeno priložnost, « je še dodal Drinovec.

Je tudi zadnja letošnja pridobitev Adrie Mobila, potem ko so odšli Marko Kump, Primož Roglič in Klemen Štimulak (konec kariere). Poleg Drinovca bodo za ekipo v sezoni 2016 vozili še Radoslav Rogina, Kristjan Fajt, Jure Golčer, Domen Novak, Jon Božič, David Per, Gorazd Per, Gašper Katrašnik in Matej Mesojedec.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ