Matej Mohorič in Cannondale: Zdi se mi, da sem res dobro izbral

Matej Mohorič in Cannondale: Zdi se mi, da sem res dobro izbral
05.03.2013 AVTOR: D. Z.
Menedžer ekipe Matjaž Zevnik je javnosti razkril, da ima Matej Mohorič že podpisano predpogodbo z moštvom Cannondale in tako smo poklicali tudi glavnega akterja v tej zadevi.
Matej Mohorič bo vsaj še v tej sezoni član kranjske Save, čeprav ima s to ekipo dveletno pogodbo. Aktualni mladinski svetovni prvak bo tako letos tudi med mlajšimi člani lahko nastopil na svetovnem prvenstvu. Predvsem v zadnjih treh letih pa je z izvrstnimi vožnjami – ne zgolj na lanskem svetovnem prvenstvu – dokazal, da je zelo nadarjen in pri moštvu Cannondale se mu očitno niso mogli upreti.

Mohorič je zdaj potrdil, da je z vodstvom italijansko-ameriške ekipe podpisal predpogodbo. »Z vsem skupaj sem zadovoljen. Redno smo v stiku. Zdi se mi, da sem res dobro izbral, « je pojasnil Mohorič, ki je z »zelenimi «, kjer vozi tudi Kristjan Koren, že opravil prve desetdnevne priprave. Tam se je spoznal z vsemi zvezdniki tega moštva, ki jih ni malo.

»Pri tem se počutiš očaranega. Seveda. Vendar spoznaš, da so tudi oni samo fantje, ki se s tem preživljajo. So v redu osebe in niso prav nič visoki. S tabo se brez težav pogovarjajo. Te spoštujejo. Gre za tak res normalen odnos, « je še dodal Mohorič, ki je bil s potekom priprav očitno zadovoljen: »Količinsko smo kar precej trenirali, intenzivnostno pa ne preveč. « A zdaj Mohoriča čaka tudi debi med elitno konkurenco, če seveda odštejemo dirkanje na tradicionalnem zaključku sezone v Brezovici.

Mohorič skupaj z ekipo – tudi s Tadejem Valjavcem, ki je danes uradno potrdil, da je član Save – odhaja na sklop dirk v hrvaški Istri. Naslednji teden pa bo sledila že prva etapna dirka – Istrska pomlad. »Sem kar v redu, kako dober sem, pa bo pokazala dirka, « je pred začetkom skromen Mohorič.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ