Matej Mohorič: Nisem vedel, kako se bom po Giru počutil

Matej Mohorič: Nisem vedel, kako se bom po Giru počutil
17.06.2018 AVTOR: DZ

"V prejšnjih dveh dneh sem z napadi potrošil precej energije, a sem vesel, da sem kronometer uspel dobro odpeljati," je povedal na koncu 3. v skupnem seštevku dirke po Sloveniji Matej Mohorič.

Matej Mohorič je bil na dirki po Sloveniji po štirih etapah in pred vožnjo na čas na skupnem petem mestu. Za Primožem rogličem je zaostajal za 52 sekund. Za drugim Rigobertom Uranom pa za 19. Majka je bil samo devet sekund pred njim, četrti Arslanov pa vsega tri. Mohorič je tako lahko upal tudi na uvrstitev med najboljše tri v skupnem seštevku. In to mu je po kronometru tudi uspelo. V kronometru je postavil 18. čas. To je bilo dovolj za končno tretje mesto. Tu je krajši pogovor z Mohoričem, sicer članom moštva Bahrain Meria.

Ste pred dirko pričakovali uvrstitev med prve tri v skupnem seštevku?
Pred dirko ne, saj nisem vedel, kako se bom počutil po odpeljani dirki po Italiji. Očitno pa sem se dobro regeneriral in sem tukaj lahko dirkal na skupno razvrstitev. V ekipi smo s tretjim mestom zelo zadovoljni in rad bi se zahvalil vsem v Bahrain Meridi za pomoč.

Kaj pomeni to tretje mesto?
Tretje mesto v taki konkurenci je lep uspeh in dobra popotnica za drugi del sezone.

V prejšnji dneh ste dirkali napadalno, kot da ne bi razmišljali o visokih mestih v skupnem seštevku?
Dirko sem vzel iz dneva v dan, saj sem bolj ciljal na etapno zmago in ne na skupni seštevek. V prvih dveh etapah smo bili zato tudi povsem osredotočeni na sprinte in smo pomagali Niccoli Bonifaziu. Skupni seštevek je prišel kot posledica dveh dobrih etapnih uvrstitev. Tam pa sem z napadi potrošil veliko energije, tako da sem imel danes kar težke noge. Sem pa zelo vesel, da mi je uspelo odpeljati dober kronometer.

Je bil današnji kronoemter zelo zahteven?
Noge so bile kar težke. V prejšnjih dveh dneh sem z napadi potrošil precej energije, vendar pa sem vesel, da sem kronometer uspel dobro odpeljati.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ