Matej Mohorič: "Včerajšnji pobeg se je v nogah poznal"

Matej Mohorič: "Včerajšnji pobeg se je v nogah poznal"
16.06.2018 AVTOR: DZ

Matej Mohorič je tudi četrti dan na dirki po Sloveniji preživel v pobegu in na koncu je osvojil drugo mesto: "Nisem verjel, da lahko pridem čez z najboljšimi."

“Prvi napad na vrhu Jezerskega je bil načrtovan, saj sem vedel, da je naslednji vzpon na Pavličevo sedlo nadvse zahteven in bi tam težko sledil najboljšim desetim. Zato sem se odločil, da poskusim pred tem klancem dobiti manjšo prednost in tako odpeljati Pavliča v bolj enakomernem ritmu. Čez vrh sem lahko prišel z najboljšimi," je takoj po prihdou na cilj v Kamniku povedal drugi v etapi Matej Mohorič. Obenem pa je jasno, da se pri tistem napadu Mohoričeva pot v četrti etapi ni končala, saj je poskusil z novim napadom:

“Po drugem spustu napad ni bil načrtovan. Vendar pa je Štangelj v avtu želel, da poskusim, da vidimo, kaj se bo zgodilo v ozadju, saj v skupini ni bilo več veliko pomočnikov, ki bi lahko narekovali ritem, da bi me potem ujeli. To se sicer ni zgodilo, iz ozadja pa so prišli še nekateri in skupaj smo sodelovali, da smo dobili vsaj nekaj prednosti pred zadnjim vzponom. Tam sem uspel ohraniti dovolj majhno razliko do prvih, da sem jih potem na spustu še pred ciljem uspel ujeti.” Prav to je bil tudi glavni cilj, ki ga je izpolnil po zaslugi napadalne vožnje, saj bi drugače najboljšim hribolazcem težko sledil.

“Nisem verjel, da lahko pridem čez z najboljšimi. Pričakoval sem ne samo Rogliča, ampak tudi ostale, saj se že na Pavliču nisem počutil odlično. Včerajšnji pobeg se je v nogah poznal. Zelo sem vesel, da mi je to kljub vsemu uspelo.” Zadnji vzpon na Volovljek sicer ni tako ekstremno zahteven in pred dnevi je to potrdil tudi Mohorič, a vendar je bil na dirki še kako odločilen: “Ritem je bil od začetka etape zelo hud, saj se je takoj odvijal hud boj za pobeg dneva. Po tako težkem in hitrem dnevu je bil tudi zadnji vzpon težji kot smo pričakovali. Vseeno mi je prve uspelo ujeti, seveda z izjemo Primoža, ki se je danes odlično počutil in si je resnično zaslužil to etapno zmago in dobro izhodišče za jutrišnji kronometer.” Matej Mohorič je dobil sprint manjše skupine kolesarjev za drugo mesto. V skupnem seštevku pa je peti. Za vodilnim Rogličem zaostaja za 52 sekund, za drugim Rigobertom Uranom pa za vsega 19 sekund.

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ