Matej Mugerli 6. na azerbajdžanskem vetrovnem uvodu

Matej Mugerli 6. na azerbajdžanskem vetrovnem uvodu
07.05.2014 AVTOR: D. Z.
Kolesarji Adrie Mobila so uspešno začeli etapno dirko prve kategorije po Azerbajdžanu. Matej Mugerli je bil v sprintu šesti.

Prva etapa se je začela v Bakuju, končala pa v Sumqavitu. Dolga je bila dobrih 150 kilometrov in po profilu sodeč je bila tudi najlažja izmed etap, ki kolesarje na dirki po Azerbajdžanu še čakajo.

Po pričakovanjih se je končala s sprintom večje skupine kolesarjev. A do cilja vseeno ni prišla celotna glavnina skupaj. Razlog za to se skriva predvsem v močnem vetru.

»Kaj takega še nisem doživel pa že dolgo kolesarim. "Rogla" je že obupal in hotel kolo v graben zabrisat in se vsest na bankino in malo spočit, « je za uradno spletno stran Adrie Mobila slikovito povzel dogajanje kmalu po startu Klemen Štimulak, ki je zaradi hude selekcije v vetru hitro ostal ujet v zadnji, tretji skupini.

A potem se je ritem nekoliko umiril in kolesarji so se med sabo polovili. Sledili so hitri zaključni krogi, v katerih je prav Štimulak poskušal s pobegom, vendar mu to ni uspelo. Sledil je sprint skupine 70 kolesarjev, v katerem je imel največ moči Kenny Van Hummel, sicer član moštva Androni Giocatolli Venezuela. Vitalij Buts je bil drugi, Davide Vigano pa tretji. V tem sprintu se je odlično znašel tudi Matej Mugerli, ki je zasedel šesto mesto.

»V življenju še nisem bil na dirki, da bi tako pihalo, kot je danes. Kolesarji so se peljali nagnjeni da so selahko peljali. Jutri je etapa dolga 187km, s tremi gorskimi cilji, zadnji je na 153km 1 kategorije. Od štarta se pričakuje spet močan veter, « je dejal trener Boštjan Mervar. Radoslav Rogina je bil deseti, Klemen Štimulak 43., Kristjan Fajt 48., Primož Roglič 91., Bruno Maltar pa 102.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ