Mathieu Van Der Poel ter Courtnejeva zmagovalca na Češkem

Mathieu Van Der Poel ter Courtnejeva zmagovalca na Češkem
28.05.2019 AVTOR: Jure Klančar Foto: Michal Cerveny Potography

Na drugi XC dirki svetovnega pokala je Van Der Poel ugnal Schurterja, zmaga svetovni prvakinji.

Ta vikend se je v Novem mestu (češkem, ne slovenskem) odvijala druga tekma letošnjega svetovnega pokala v olimpijskem krosu. Po blatnem Albstadtu je na Češkem tekmovalce pričakala suha, vendar izjemno tehnično zahtevna proga.

Mathieu Van Der Poel tudi na gorskem kolesu

Mlademu Nizozemcu se letos sezona odvija kot v sanjah, po neštetih zmagah v ciklokrosu je uspehe ponovil tudi na cesti z zmago na Amstel Gold. Ta vikend se je izkazal tudi na gorskem kolesu, saj je premagal svetovnega prvaka Nina Schurterja (Scott-Sram) ter tako dosegel svojo prvo zmago v olimpijskem krosu. Tretje mesto je dosegel zmagovalec prvega kroga v Albstadtu Mathias Flueckiger (Thomus RN Swiss Bike), četrto svetovni maraton prvak Henrique Avancini (Cannondale Factory) ter peto češki favorit Ondrej Cink (Kross racing).

Od Slovencev sta nastopila Rok Naglič (Calcit Bike team), ki je dirko končal na 72. mestu, ter Gregor Dimic (Energijateam.com) s 102. mestom med 130 tekmovalci.

Kate Courtney z drugo zmago

V ženski kategoriji je že vse kazalo na zmago Nizozemke Anne Tauber (CST Sandd Bafang), vendar je zaradi problemov s kolesom pristala na 10. mestu, kar je izkoristila svetovna prvakinja Kate Courtney (Scott-Sram) ter osvojila že drugo zaporedno zmago v letošnjem svetovnem pokalu. Drugo mesto je dosegla Rebecca McConell (Primaflor-Mondraker-Rotor) s 36 sekundami zaostanka za zmagovalko, medtem ko je tretje mesto osvojila Haley Smith (Norco Factory Racing).

Slovenijo je zastopala Tanja Žakelj (Unior-Devinci), ki je ponovila svojo uvrstitev iz Albstadta s 26. mestom.

Vse rezultate si lahko ogledate TUKAJ.

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ