Mezgec in Roglič uspešna v vlogah pomočnikov

Mezgec in Roglič uspešna v vlogah pomočnikov
08.09.2017 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Veliki Britaniji so spet blesteli sprinterji. Še tretjič je bil najboljši Caleb Ewan. Lars Boom ostaja v vodstvu.

Na dirki po Veliki Britaniji nič novega, torej. Za kolesarji je že šesta etapa. Z izjemo včerajšnjega kronometra so se vse končale s sprintom glavnine in tudi v tej smo videli podoben zaključek.

Sicer pa so kolesarji morali premagati 187 kilometrov dolgo pot od Newmarketa do Aldeburgha. Vodstvo v skupnem seštevku je branil zmagovalec kronometra Lars Boom. Ker je član moštva LottoNL Jumbo, je ogromno dela pri branjenju te majice na čelu glavnine opravil tudi Primož Roglič. Sedmerica ubežnikov je zaznamovala dan.

To skupino so sestavljali Enrico Barbin (Bardiani-CSF), James Shaw (Lotto-Soudal), Harry Tanfield (Bike Channel-Canyon), Connor Swift (Madison-Genesis), Hayden McCormick (One Pro Cycling), Regan Gough (AnPost-Chain Reaction) in Jacob Hennessey (Velika Britanija). Sicer so si privozili dobri dve minuti prednosti, a to je bilo tudi vse. Glavnina je bila vseskozi zelo hitra. Kolesarjem nizozemske ekipe pa so pri narekovanju ritma na pomoč priskočili še člani Orice Scotta. Tudi kolesarji Skyja in Dimension Date so opravili svoj del naloge.

Na edinem kategoriziranem vzponu vsega 18 kilometrov pred ciljem so imeli ubežniki še 1:20 prednosti pred glavnino. Prvi je ubežnike napadel Shaw, ki je pospešil osem kilometrov pred ciljem, a dobre tri kilometre pred ciljem ga je glavnina ujela in sledil je napad Alexa Dowsetta. Vendar pa neuspešen, saj je bila glavnina že pripravljena na sprint. Luka Mezgec je tudi tokrat odlično opravil svoje delo, saj je Caleba Ewana v ospredju pripeljal do zadnjega ovinka.

Sledil je sprint in Ewan je bil spet najhitrejši, že tretjič na letošnji dirki. Drugi je bil tokrat Fernando Gaviria, tretji Dylan Groenewegen, četrti pa Alexander Kristoff. Luka Mezgec je bil 34. Lars Boom je obdržal vodstvo v skupnem seštevku in ima pred klubskim kolegom v dresu moštva LottoNL Jumbo Victorjem Campenaertsom osem sekund prednosti. Tretji je Vasilij Kirijenka s sekundo več zaostanka.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ