Miguel Angel Lopez vsaj za leto dni v Movistar

Miguel Angel Lopez vsaj za leto dni v Movistar
26.11.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Movistar

Skoraj mesec dni trajajoče govorice so se potrdile, Miguel Angel Lopez po šestih sezonah zapušča Astano in se seli k španskemu Movistarju, kjer bo eden od kapetanov za tritedenske dirke.

Miguel Angel Lopez je bil doslej na tritedenskih dirkah tudi po spletu nesrečnih naključij vedno nekoliko prekratek za sam vrh, a je vedno dokazal, da lahko zelo konstantno dirka skozi vse tri tedne. Giro in Vuelto je dve sezoni nazaj že končal na zmagovalnem odru, na najvišji stopnički pa dirke, kot so dirka po Švici, dirka po Kataloniji in dirka po Kolumbiji.

Lopez v sezoni 2020 ni bil zadovoljen z vodenjem Astane, kar je večkrat tudi odkrito povedal, zato je bilo bolj kot ne jasno, da bo po sezoni zamenjal ekipo. Od začetka novembra se pojavljajo govorice, da je prestop k Movistarju blizu, kar je potrdil tudi vodja Eusebio Unzue, zdaj pa se je prestop uresničil. Lopez je podpisal (vsaj) enoletno pogodbo z ekipo.

»Verjamem, da bom v eni največjih in najstarejših ekip na svetu lahko še napredoval. Movistar je naredil ogromno za porast kolesarstva v latinski Ameriki, zato sem zelo vesel, da bom lahko dirkal za takšno ekipo,« je v izjavi za javnost pojasnil Lopez. Kljub lepim besedam ga čaka kar nekaj dela, da bo zgladil odnose v novi ekipi, saj se je s kolesarji Movistarja v minulih sezonah na dirkah večkrat odkrito prepiral, česar zagotovo niso pozabili.

Pri Movistarju so lani stavili na trojico Marc Soler, Enric Mas in Alejandro Valverde na etapnih dirkah, sezona 2020 pa je bila za špansko moštvo ena najslabših doslej, zato bo prihod Miguela Angela Lopeza zagotovo dobrodošla okrepitev. Kljub dokaj bogatim izkušnjam je Lopez še vedno star le 26 let in prihaja v najboljša leta svoje kariere, vsaj zmagovalni oder pa mu je ob ugodnem razpletu dosegljiv na vsaki etapni dirki.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ