Mlada Kolumbijca uprizorila izjemen boj v Burgosu

Mlada Kolumbijca uprizorila izjemen boj v Burgosu
11.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Miguel Lopez proti Ivanu Sosi. Dva mlada Kolumbijca sta poskrbela za šov na dirki po Burgosu. Zmagal je mlajši, komaj 20-letni Sosa.

Kolumbijci so vsaj v zadnjih letih ena izmed kolesarskih velesil. Nairo Quintana je še vedno njihov veliki up za zmago na dirki po Franciji. Dobil je že italijanski Giro in špansko Vuelto. Le na Touru mu kljub dvema drugima mestom še ni uspelo stopiti na najvišjo stopničko. Za kolesarji je petdnevna dirka p Burgosu, ki je za mnoge pripravljalna preizkušnja pred dirko po Španiji. Dve etapi sta bili še posebej zahtevni in ključni v boju za skupni seštevek. Najprej tretja etapa.

Na zaključnem vzponu Picon Blanco sta prevladovala Miguel Angel Lopez in Ivan Sosa. Astanin Lopez je bil po skoraj štirih urah dirkanja in po 149 odpeljanih kilometrih v samem zaključku boljši kot Sosa. Postalo pa je jasno, da bosta Kolumbijca za končno zmago med sabo obračunala v zadnji, peti etapi. Po 141 kilometrih je cilj gostil kraj Lagunas de Neila. Govorimo o 11 kilometrov dolgem vzponu.

24-letni Lopez, ki se po odličnih predstavah na dirki po Italiji pripravlja na špansko Vuelto je branil dve sekundi prednosti, Sosa pa napadal. In tokrat je bil mlajši kolesar – sicer član moštva Androni Giocatolli – močnejši. Lopeza je ugnal za 19 sekund in se je tako veselil etapne in obenem tudi končne zmage. Sosa pri 20 letih velja za novega nadebudnega kolesarja iz Kolumbije. Teh je zdaj že zares lepo število.

Prej smo omenili Naira Quintano, tu pa sta še vsaj Egan Arley Bernal in Ivan Sosa. Potem omenjeni Miguel Angel Lopez. Tu sta se sprinterja Fernando Gaviria in Jose Alvaro Hodeg. Pa nekoliko izkušenejši Esteban Chaves, Rigoberto Uran, Jarlinson Pantano, Jhonatan Restrepo, Carlos Betancur, Sebastian in Sergio Henao … So pa na dirki blesteli tudi kolesarji Skyja. Štirje so bili med deseterico. Tretji David De la Cruz, peti Tao Geoghegan, osmi Sebastian Henao in deseti Kenny Elissonde.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ