Močan trup pomeni stabilnost

Močan trup pomeni stabilnost
03.03.2016 AVTOR: Urednik Bicikel
Pretekli teden nas je Nino Schurter razveselil z novim video posnetkom, v katerem prikazuje vaje za trup, ki so še kako pomembne za gorske kolesarje.

Močan trup gorskemu kolesarju omogoči stabilno držo na kolesu. Prav tako pomaga pri boljšemu izkoristku moči v nogah in prenosu tistih "pomembnih" wattov na pedala. Nino izvaja stabilizacijske in ravnotežne vaje s pomočjo žog, palic in drugih podobnih pripomočkov. Vaje močno spominjajo na pilates, vendar z malo več dinamike.

Svetujem ogled video posnetka. In ker verjetno nimate doma vseh videnih pripomočkov - še posebej zanimiva je deska s pedali in krmilom, ki sloni na fitnes blazini, si privoščite vsaj enkrat tedensko vadbo pilatesa v bližnjem fitnes studiu.

Moč in ravnotežje telesa, ki sta pri gorskem kolesarjenju še posebej pomembna, prihajata iz centra. Močan trup pomeni stabilnost! Nino že ve...

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
byteminister 06.03.2016 04:40

hudo hudo :)

KAVITATOR+ 06.03.2016 09:17

še cestarji bi moral to izvajat - gre se za splošno boljšo učinkovitost

nanisimi 06.03.2016 09:33

Po možganski kapi sem hitro začel s treningi, istimi kot pred kapjo. Ampak ko sem prišel v Sočo k fizioterapevtom sem videl da ne "znam nič", surova moč brez koordinacije, ravnotežja in moči v trupu ni nič.  Še enkrat sem se moral učiti čisto vse preproste vaje, ki sem jih enkrat že znal. jok

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ