Mohorič prvi favorit za današnjo zmago

Mohorič prvi favorit za današnjo zmago
12.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: PCS, Jumbo Visma

Včerajšnjo 3. etapo dirke po Poljski je presenetljivo v šprintu dobil Fernando Gaviria, za Kolumbijca je bila to prva letošnja zmaga. Mohorič je v zaključku pomagal Bauhausu in zadržal tretje mesto v skupnem seštevku.

Tretja etapa dirke po Poljski je bila povsem v znamenju šprinterjev, ekipi UAE Emirates in Bahrain Victorious sta si želeli šprinta in do njega je na koncu tudi prišlo. V zaključku je veliko dela pri pripravi šprinterskega vlaka za zmagovalca 1. etape Phila Bauhausa opravil Matej Mohorič, a je bil Nemec tokrat nekoliko zaprt in zadovoljiti se je moral s tretjim mestom.

Do prve zmage letošnje sezone je prišel Fernando Gaviria. Šprint je odprl Olav Kooij, zmagovalec lanske dirke po Kranju, ki je bil v dobrem položaju, a so mu v zadnjih 30 metrih pošle moči. Gaviria se mu je približeval in na ciljni črti je vrgel kolo naprej, kar je bilo ravno dovolj za zmago. »Celo leto sem se trudil za ta uspeh, velikokrat sem bil blizu in vesel sem, da se je vsaj tokrat izšlo. Zjutraj smo se dogovorili s športnimi direktorji, da se bomo posvetili šprintu in nadzorovali smo etapo, na koncu pa so me fantje pripeljali v dober položaj,« pravi Kolumbijec, ki v zadnjih dveh sezonah ni na ravni, ki jo je kazal v dresu Deceuninck QuickStepa.

Matej Mohorič je etapo varno končal v glavnini in zadržal tretje mesto v skupnem seštevku. Že danes je pred njim zelo zanimiva etapa, ki bo v zaključku razgibana, po profilu sodeč bo še nekoliko bolj pisana na kožo Mohoričevim karakteristikam kot druga etapa, kjer je zasedel tretje mesto. V zaključku kolesarje čakata dva vzpona, ki pa ne bosta tako strma kot v torek. Če bi Mohorič denimo napadel že na predzadnjem vzponu na Lapszanko in se odpeljal tekmecem, bi ga do cilja čakal le še spust in zadnji, 2 kilometra dolg vzpon s povprečnim 7,3-odstotnim naklonom, ki se v zaključku nekoliko poravna.

Trasa je Mohoriču res pisana na kožo, na Poljskem je že zmagoval in trenutno kaže tako dobro formo, da ga stavnice uvrščajo na prvo mesto med favoriti za današnje slavje. Če bi zmagal, bi po zaslugi odbitnih sekund oblekel tudi majico vodilnega, zagotovo pa bodo Diego Ulissi, Michal Kwiatkowski in Joao Almeida pozorni na vsak napad Mohoriča. Držimo pesti, da se bo izšlo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ