»Moramo biti pošteni, letos za praznike ne bo zmag«

»Moramo biti pošteni, letos za praznike ne bo zmag«
06.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Jumbo Visma, Sporza

Prišel, videl in takoj suvereno zmagal je Wout van Aert ob svojem povratku na dirke ciklokrosa na Superprestigeu v Boomu. Bil je tako dober, da so se njegovi tekmeci po dirki že sprijaznili, da so brez možnosti za zmage.

Letošnja sezona ciklokrosa je bila zelo zanimiva, saj doslej nista dirkala Mathieu van der Poel in Wout van Aert, pa tudi Tom Pidcock, kar je odprlo vrata čistim specialistom za ciklokros, da se borijo za zmage v svetovnem pokalu in na dirkah serije Superprestige ter še nekaterih drugih serijah, ki potekajo v Belgiji.

Povratek Wouta van Aerta je bil impresiven, v Boomu je prišel do gladke zmage z več kot dvema minutama naskoka. »Moramo biti povsem pošteni, neverjetno je, kaj je Van Aertu uspelo na tej progi. Vsi smo pričakovali, da bo hiter, a da že po prvem tekmovalnem krogu v ciklokrosu letos lahko tako leti, da nas vse ostale odpihne, je res neverjetno. Ta zmaga mu bo zagotovo vlila še dodatno samozavest,« je za Sporzo povedal Toon Aerts.

Iserbyt bi potreboval precej hitrejšo traso

Aerts je, napol v šali in napol zares, zaključil še z ugotovitvijo, pod katero bi se verjetno podpisala tudi večina njegovih tekmecev: »Moramo biti povsem pošteni. Videli ste, kako se je Van Aert odpeljal od vseh in če bo tako nadaljeval, letos za Božič in praznike za nas ne bo zmag.«

Tudi van Aert ni dirkal brez napak, na začetku je pristal v blatu, pa vseeno zmagal z ogromno prednostjo.

Doslej so na dirkah svetovnega pokala in Superprestige prevladovali Eli Iserbyt, Lars van der Haar in Aerts. Van der Haar je zablestel na evropskem prvenstvu, Iserbyt pa je s petimi zmagami v svetovnem pokalu tudi prepričljivo vodilni v tem tekmovanju. Njegova skupna zmaga najbrž ni ogrožena, saj bodo van Aert, van der Poel in Pidcock izpustili preveč dirk, vseeno pa se tudi Iserbyt strinja, da bo takšnemu van Aertu zelo težko kos.

»Kar mu je uspelo na dirki, je bilo izjemno, njegova prednost je bila gromozanska. Lahko bi pozabil, da je na dirki, saj ga sploh nisem videl, tako daleč v ospredju je bil. Že od lanske zime ohranja visoko raven pripravljenosti, tako na ciklokrosu kot na cesti. Ta težka in razmočena proga mu je bila pisana na kožo, jaz pa bom moral počakati na nekoliko hitrejše trase, da bi mu bil lahko konkurenčen,« je dogajanje v Boomu povzel Iserbyt.

Prvi dvoboj z van der Poelom v tej sezoni bomo dočakali tik po Božiču.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ