MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Loic Bruni ponovno najboljši med spustaši (VIDEO)

MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Loic Bruni ponovno najboljši med spustaši (VIDEO)
02.09.2019 AVTOR: Jure Klančar

Bruni za las ujel prvo mesto, Jure Žabjek 24.

V kanadskem Monte-Saint-Annu se je odvijalo letošnje že trideseto svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, na katerem se je pomerila svetovna elita v spustu, krosu ter še mnogih drugih kategorijah vključno z E-MTB.

Super Bruni spet na vrhu

Downhill proga letošnjega svetovnega prvenstva je vsebovala vse od hitrih odprtih delov do gozdnih tehničnih odsekov, ki so bili razporejeni po izjemno dolgi progi za katero so celo najboljši potrebovali več kot štiri minute.

Enega najboljših časov je postavil legendarni Južnoafričan Greg Minaar, ki pa ga je iz vročega sedeža kmalu izrinil zmagovalec lanskega svetovnega pokala Amaury Pierron. Britanec Danny Hart se je bliskovito podal na progo, vendar ga je nekaj napak v spodnjem delu stalo prednosti in ga uvrstilo med Pierrona ter Minaarja.

Na startu sta ostala le še Loic Bruni ter Troy Brosnan, ki se je podal na prog kot predzadnji in z divjo vožnjo postavil čas, ki se je zdel nepremagljiv. Brosnan bi s prednostjo skoraj dveh sekund že lahko računal na zmago, če se za njim na progo ne bi podal trikratni svetovni prvak Loic Bruni, ki je z neverjetno natančno, vendar agresivno vožnjo uspel v cilj pripeljati s pol sekunde prednosti ter si tako prislužiti že četrti naslov svetovnega prvaka.

Slovenijo so na svetovnem prvenstvu v spustu predstavljali Jure Žabjek, Monika Hrastnik ter Žak Gomilšček, ki so kljub težavni sezoni uspeli doseči solidne uvrstitve. Njihove komentarje ter povzetek dirke si lahko preberete TUKAJ.Poglejte si še video spusta zmagovalcev v ženski ter moški kategoriji:

Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ