MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Myriam Nicole je nova svetovna prvakinja

MTB Svetovno Prvenstvo Monte-Saint-Anne 2019: Myriam Nicole je nova svetovna prvakinja
02.09.2019 AVTOR: Jure Klančar

Francozinja Myriam Nicole prvič svetovna prvakinja, Monika kljub težavam trinajsta

V kanadskem Monte-Saint-Annu se je odvijalo letošnje že trideseto svetovno prvenstvo v gorskem kolesarstvu, na katerem se je pomerila svetovna elita v spustu, krosu ter še mnogih drugih kategorijah vključno z E-MTB.

Myriam Nicoel z bergel na najvišjo stopničko

Razmere na progi niso prizanašale tekmovalkam, ki so se morale spopasti z muhastim vremenom ter stalno spreminjajočim stanjem proge, ki je bila po blatnih kvalifikacijah na dan tekmovanja že suha ter prašna.

Med prvimi je progo napadla Francozinja Myriam Nicole, ki se je vračala po poškodbi, zaradi katere je bila odsotna večino sezone. Francoski prvakinji je odsotnost očitno dala dodatno energijo, saj je uspela dolgo in fizično naporno progo odpeljati brez napake, ter postaviti odličen čas.

Za Myriam so se na progo med drugimi podale še vodilna v svetovnem pokalu Tracey Hannah, Francozinja Marine Cabirou ter Tahnee Seagrave, ki se je prav tako vračala po poškodbi, vendar ni nobeni uspelo premagati Myriaminega časa 4min 53s.

Končni rezultati:
1. Myriam Nicole: 4:53.226
2. Tahnee Seagrave: +1.204
3. Marine Cabirou: +1.694
4. Tracey Hannah: +4.121
5. Emilie Siegenthaler: +5.391

Slovenijo je predstavljala Monika Hrastnik, ki je po kar nekaj napakah, tehničnih težavah ter celo padcuzaostala za slabih 14 sekund za vodilno. Kljub vsem težavam je še vedno postavila rekord za najvišjo hitrost v ženski kategoriji – skoraj 60 km/h – ter zasedla 13. mesto.

Izjave slovenskih tekmovalcev na svetovnem prvenstvu v Kanadi si lahko preberete TUKAJ.

Poglejte si še posnetek spusta najhitrejših v moški ter ženski kategoriji!




Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ