Na devetnajsti etapi deja vu štirinajste etape, Mezgec ponovno odličen

Na devetnajsti etapi deja vu štirinajste etape, Mezgec ponovno odličen
18.09.2020 AVTOR: Boštjan Svete, Foto: Sirotti

Dan pred odločilno jutrišnjo vožnjo na čas je bila današnja etapa zadnja priložnost za kolesarje ekip, ki v preteklih dneh niso dosegli zastavljenih ciljev.

Na svojo priložnost v zaključku so računali tudi močnejši sprinterji, ki jim krajši vzponi ne delajo težav, mednje sodi tudi Luka Mezgec, ki si je ponovno veliko obetal od današnje etape.

Za precej aktiven začetek glavnine je poskrbel Francoz Guillaume Martin (Cofidis), ki je v skupni razvrstitvi na 12. mestu in se je pridružil ubežnikom. Potem, ko si je že glavnina nadejala, da bodo do ubežnikov samo držali varno razdaljo, je prišlo do lovljenja ubežnikov. Razlika do ubežnikov je začela hitro kopneti. S precej razumno odločitvijo, da Martin počaka glavnino, je, omogočil ubežnikom nadaljevanje na varni razdalji, glavnini pa bolj mirne kilometre v nadaljevanju, vse do letečega sprinta 45 kilometrov do cilja. Sam Benett je ponovno ugnal Petra Sagana in s tem še povečal razliko v točkovanju za zeleno majico.

V tem točkovanju so na voljo ostale na današnji etapi samo še točke na ciljni črti za zmagovalca etape, kar je napovedovalo napad Sagana in preostalih kolesarjev z zadostnim zaostankom v skupnem točkovanju.

Dvajset kilometrov do cilja se je od glavnine res uspelo odcepiti večjemu številu kolesarjev, na žalost Petra Sagana je bil v skupini tudi Sam Bennett, na veselje slovenskih navijačev pa je bil med njimi tudi Luka Mezgec. Do res pravega sodelovanje v pisani druščini ni prišlo in trenutek medsebojnega preizkušanja, ko je skočil in se ustavil Matteo Trentin (CCC Team) je to napenjanje mišic ponovno izkoristil 15 kilometrov do cilja Soren Kragh Andersen (Team Sunweb). Trenutek neodločnosti med kolesarji, ko ni želel noben pokriti nastale razlike do Danca, je bilo dovolj, da se jim je ponovno odpeljal in razliko vse do cilja povečeval.

V zaključku Luka Mezgec ni prepustil ničesar naključju in s pravočasnim začetkom sprinta ponovno zasedel drugo mesto, kot že v 14. etapi.

Glavnina je dobrih sedem minut za ubežniki v zmernem tempu prečkala ciljno črto vsi že z mislimi na jutrišnji gorski kronometer.Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ