Na dirkališču Luka Mezgec 6., Jani Brajkovič končal na 4. mestu

Na dirkališču Luka Mezgec 6., Jani Brajkovič končal na 4. mestu
11.10.2015 AVTOR: D. Z.
Končala se je prva dirka po Abu Dabiju. S spektakularno sprintersko etapo, ki jo je dobil Elia Viviani. Luka Mezgec je bil šesti. Jani Brajkovič je dirko končal na 4. mestu. Zmagal je Esteban Chaves.

Končala se je prva dirka po Abu Dabiju, ki spada med dirke prve kategorije. Na preizkušnji so nastopali številni zvezdniki, med njimi tudi Jani Brajkovič in Luka Mezgec. Po tretji, najtežji etai, v kateri je peto mesto osvojil Jani Brajkovič, se je dirka končala s četrto etapo, ki je potekala po dirkališču, namenjenemu formuli 1.

Kolesarji so morali premagati 20 krogov po dobrih pet kilometrov. Zadnja etapa je potekala v večernih urah, tako da je bilo vsaj nekoliko hladneje. Obenem so organizatorji izkoristili razsvetljavo, ki jo ponuja dirkališče. Prvič pa so med prenosom uporabljali tudi živo sliko z na nekaterih kolesih montiranih GoPro kamerah.

To je bilo izvedljivo, ker dirkališče ponuja potrebno tehnologijo, tako da zaenkrat na tisti klasičnih etapah tega še ne moremo pričakovati. Pobeg dneva je uspel Gianluci Brambilli in Alekseju Lucenku, ki sta imela še dodatno motivacijo za pobeg. Na vsakem izmed treh letečih ciljev je organizator zmagovalcu ponudil kar šest tisoč evrov.

Da je bilo za spektakel še dodatno poskrbljeno je pokazal Peter Sagan. V šestem krogu je opravil 'pit stop' po vzoru formule ena. Svetovni prvak je zamenjal kolo in čelado. V zaključku pa Sagan ni bil dovolj hiter za zmago. Elia Viviani se je veselil še druge etapne zmage, potem ko je zmago slavil že v drugi etapi.

Sagan je bil po dobrih dveh urah in 22 minutah dirkanja drugi, tretji pa je bil Andrea Guardini. Luka Mezgec je zasedel šesto mesto. Končni zmagovalec dirke je postal 25-letni Esteban Chaves. Po zmagi v kraljevski etapi je Kolumbijec ohranil 16 sekund naskoka pred Fabiem Arujem. Tretji Wout Poels je zaostal za 27 sekund. Odlično četrto mesto je v izjemni družbi vrhunskih kolesarjev zasedel Jani Brajkovič. Zaostal je za 41 sekund. Sledili so mu Ulissi, Brambilla, Valverde, Konig, Nibali, Conrad ... 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ