Na dirki po Poljski prepoved za gledalce in novinarje

Na dirki po Poljski prepoved za gledalce in novinarje
17.07.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

Dirka po Poljski bo prva dirka svetovne serije po prekinitvi zaradi epidemije koronavirusa, organizatorji pa so danes objavili zelo stroge ukrepe. Nihče od novinarjev ne bo imel dostopa do karavane.

Lanske dirke po Poljski Luka Mezgec zagotovo ne bo pozabil. Foto: Sirotti

Kolesarski svet že nestrpno pričakuje povratek dirk, na Poljskem že dirkajo na prvi mednarodni dirki pod okriljem UCI, potem prideta na vrsto tudi dirki v Burgosu in Sibiu Tour v Romuniji, poseben mejnik pa bo dirka po Poljski, saj bo prva dirka svetovne serije po marcu in prekinitvi po dirki Pariz Nica zaradi koronavirusa.

Prireditelji so danes v sporočilu za javnost objavili podrobnosti, kako bo dirka potekala, ukrepi pa so precej strožji kot denimo na dirki po Burgosu, ki bo potekala teden dni prej. Na Poljskem na štartu in cilju pričakovano ne bo gledalcev in sponzorske karavane, precej bolj presenetljiva pa je prepoved dostopa novinarjem na dirko.

Akreditacije letos ne bodo podelili nobenemu novinarju, fotografu ali TV snemalcu, saj naj bi predstavljali preveliko tveganje. Ves medijski material bodo prireditelji zagotavljali sami s pomočjo izbranih lokalnih novinarjev in snemalcev, ki bodo prej testirani na koronavirus in ki bodo material brezplačno ponudili vsem medijem v uporabo.

Mezgec neustavljiv na Poljskem

Objava je seveda razburila medije, dirka po Poljski bi požela precej zanimanja, na štartu bodo svetovni prvak Mads Pedersen, Remco Evenepoel, Richard Carapaz in tudi Luka Mezgec, ki je bil lani na Poljskem v izvrstni formi in dobil dve etapi na dirki.

Zanimivo bo videti, kako bo tovrstni pristop deloval v praksi, tudi v luči dirke po Franciji, kjer bodo novinarji sicer imeli dostop do dirke, a naj ne bi imeli dostopa do avtobusov ekip pred štartom in po cilju, kjer novinarji poberejo večino izjav in je do kolesarjev najlažje priti. Iz svetovne novinarske organizacije AIJC so sporočili, da z UCI-jem tesno sodelujejo v pogovorih, kako bi v drugem delu sezone novinarjem vendarle uspeli zagotoviti sprejemljive pogoje za delo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ