Na Vuelti vseh 684 testov na koronavirus negativnih

Na Vuelti vseh 684 testov na koronavirus negativnih
27.10.2020 AVTOR: Nejc Grilc, Foto: Sirotti

Na prosti dan so na dirki po Španiji testirali vse udeležence mehurčka, prav si pa so bili negativni na testu za novi koronavirus. Vuelta se tako nemoteno nadaljuje z današnjo razgibano 7. etapo.

Iz mehurčka na dirki po Španiji prihajajo dobre vesti, kljub strahu, da se bo kritična situacija v Španiji odrazila tudi na Vuelti, je bilo vseh 684 testov na novi koronavirus negativnih, zato lahko prav vsi udeleženci nadaljujejo z dirko.

Prireditelji (ASO) so se izkazali s še bolj strogim mehurčkom kot na Touru, v istem hotelu so lahko največ štiri ekipe, a mora biti vsaka v svojem nadstropju, vsaka ima tudi svojo jedilnico, tako da do stika z drugimi ekipami ne more priti. Prav tako so še dodatno omejili tudi dostop novinarjev do kolesarjev, ki so skoraj popolnoma izolirani.

Dirka po Španiji se bo tako nemoteno nadaljevala s sedmo etapo, ki bo kolesarje popeljala po zaledju Baskije, dvakrat se bodo povzpeli na sloviti vzpon Orduña. Dolg je 7,8 kilometra in ima nekaj manj kot 8-odstotni povprečni naklon, vključuje 15 serpentin, zato se naklon ves čas spreminja, kar nekaj je tudi odsekov, kjer naklon doseže 14 odstotkov.

Dolgo je Orduña veljala za najtežji vzpon v Baskiji, danes ga bodo kolesarji premagali dvakrat, vrh drugega vzpona je 20 kilometrov pred ciljem, nato pa se cesta pretežno spušča, tako da bi lahko videli tudi razlike v skupnem seštevku Vuelte.





Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ