Na zadnjem vzponu na Montjuic je Mohoriču etapna zmaga spolzela iz rok

Na zadnjem vzponu na Montjuic je Mohoriču etapna zmaga spolzela iz rok
28.03.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Matej Mohorič je nadaljeval borbene predstave v Kataloniji tudi v zadnji etapi, kjer sta bila s Thomasom de Gendtom na poti do etapne zmage, a se ga je na zadnjem vzponu Belgijec žal otresel in Mohorič je končal na 2. mestu. Skupna zmaga Adamu Yatesu.

Za Matejem Mohoričem je zelo napadalna 100. izvedba dirke po Kataloniji, na kateri je potrdil dobro formo v spomladanskem delu sezone, a je žal ni uspel kronati z etapno zmago. Mohorič je bil cel teden v pobegih, tudi včeraj je dobil nagrado za najbolj borbenega kolesarja v etapi, žal pa mu je v današnji etapi zmanjkalo nekaj atomov moči, da bi dirko sklenil s prvo zmago sezone.

Kazalo je zelo dobro, krogi v Barceloni so mu bili pisani na kožo, bil je v ubežni skupni 40 kolesarjev, nato pa je že 40 kilometrov pred ciljem sledil napadu Thomasa de Gendta in sama sta se odpeljala v ospredje. Mohorič in de Gendt sta složno narekovala tempo, Mohorič je bil na spustih precej hitrejši, a je vedno počakal na Belgijca, ki je deloval nekoliko močnejši na strmem vzponu na Montjuic.

O zmagi je odločal zadnji vzpon, kjer so Mohoriču žal pošle moči, de Gendt ga je napadel na polovici vzpona in hitro je bilo vidno, da bo razlika prevelika, da bi jo Mohorič z vratolomnim spustom še lahko nadoknadil. To je bilo jasno tudi Mohoriču, ki do cilja ni več poganjal pedal na polno, de Gendt je zmagoslavno dvignil roki v zrak za že svojo peto zmago na dirki po Kataloniji, Mohorič pa je zelo razočaran prečkal ciljno črto na drugem mestu in lepa priložnost za zmago je splavala po vodi.



De Gendt je v cilju pojasnil, kako se je odvijala etapa: »Danes sem se počutil zelo dobro, te krogi v Barceloni mi zelo ustrezajo, enkrat sem tukaj že zmagal. Z Mohoričem sva dobro sodelovala, on je bil precej močnejši na spustih in vedel sem, da če bova v spust v zadnjem krogu prišla skupaj, ga ne bom več ujel. Na vzponu je bil na prvem položaju in ko je njegova hitrost začela malo padati, sem napadel na vse ali nič in izšlo se je za zmago.«

V skupnem seštevku napadov ni bilo, čeprav so v Movistarju pripravljali položaj za napad Alejandra Valverdeja na tretje mesto v skupnem seštevku, a izkušeni Španec ni uspel nadoknaditi 14 sekund, kolikor je znašal njegov zaostanek za tretjim Geraintom Thomasom. Prepričljivo skupno zmago je potrdil Adam Yates, Ineos pa je zasedel vsa tri mesta na zmagovalnem odru, med Yatesa in Thomasa se je uvrstil še Richie Porte.

Mohorič je dirko zaključil s tremi uvrstitvami v prvo deseterico, le želimo pa si lahko, da bo formo še nadgradil do ardenskih klasik in se tam ponovno vmešal v boj za zmage.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ